manfri
|
Drage moje da vas pozdravim i javim vam se dok moje mrve spavaju . Njprije bih se zahvalila svima a nakon toga imam molbu za administratora da se ne ljute na mene i da ako mogu ovu moju porođajnu pricu smjeste tamo gdje joj je mjesto jer se ja bas nekako ne uspjevam snaci (valjda sam neispavana ) Naime ja vam na svoju ruku odem 31.07. ranije na kontrolu jer je moja kontrola predviđena tek 02.08 po nalogu doktora. Da pojasnim nije me nista bolilo nego eto onako mi se islo bez pravog razloga . Nakon sto sam stigla na kliniku saznam da je moj doktor jos tu (produzio rad ) trknem da uradim CTG i pred ambulantu cekam njega da izađe iz porođajne sale, kako sam po WC non-stop , dok sam ja uletila u WC doktor izasao iz sale Zraknuo CTG i rekao mom M : "Ma , nece ona jos do termina!" Sto je inace 12.08. kad sam izasla i M mi prenio poruku onako na hodnika , ja pobjesnila i stanem ja pred ambulantu odlucna da me primi i da meni licno objasni sve sto treba a ne momm M , jer nece on u salu na porod vec ja ! Nakon sto sam stigla na red uđem ja unutrea , a meni ce on : " Sta je mala ? Sta se desava ? Neces ti jos ima do termina 10-tak dana!" Kazem ja njemu ma boli me doktore dno stomaka ! (sto je bila izmisljotina da budem iskrena , ali u tom trenutku nisam nista pametnije mogla smisliti, a htjela sam da me pregleda a ne samo sutne preko vrata) Kaze on meni pa hajde posto si ti vec 38 sedmica blizanacke trudnoce da vidim da se nisi slucajno pocela otvarati ! Popnem se ja na onaj stol , pregleda on mene i zbunjeno: Pa ti otvorena 3 prsta , moze porod krenuti svaki sat! " Nasmijem se ja sva sretna sto cu uskoro vidjeti svoja zlata.Dok je moj M bio totalno zbunjen( jer mu je doktor na par minuta ranije rekao da ima jos vremena) i istovremeno presretan kad sam mu rekla da ce postati tata ponovno najvjerovatnije do veceras vozi me kuci da uzmem stvari i vraca nazad na kliniku gdje me smjestaju na patologiju u 14 sati. Tu vam ostajem do 20:00 a do tad su me maltretirali s pregledima jer mi niko nije vjerovao da me apsolutno nista ne boli , a ja se otvaram ?! Kako ne znam ni ja sama , ali me stvarno nista nije bolilo . U 19:45 Dr. Rovcanin me pregleda kaze otvorena 6 prstiju i posalju me u porođajnu salu. Tako ja na svojim nogicama ( koje su tada od otoka licile na slonove noge) otsetam do sale , te me u 20:i 15 skopcaju na CTG i infuziju. Tek tada pocne boljeti i ja sam se pomjerila i CTG se pomakao ulazi babica i trazi otkucaje drugog brace nekon sto nije uspjela naci zove doktoricu neku, međutim ni ona ne uspjeva naci otkucaje , a ja vec lagano pocinjem panicariti. U 21: 05 vec ih je 5 u sali samnom i svi traze otkucaje srca drugog blizanca , te konacno neko je zvao Dr. Rovcanina ai on ulazi u salu i pita sta se desava ? Objasne mu da necuju otkucaje drugog blizanca , na sto ce on gasi svjetla donesite UZ Covjek nadje obojicu u sekundi , a ja tek onda okinem plakati od srece i zahvaljujem dragom Bogu sto su mi djeca dobro . Nakon toga porod ubrzo krece , te vam ja svoje prvo zlato cujem u 22:52 , tezak 3100, dug 51 , a svoje drugo zlato u 22:58 tezak 3300, dug 52 a apgar obojici u prvoj minuti 9. Doktor zadovollljan tokom poroda , kaze skolski, a ja ... eh da su me pustili da ustanem cini mi se kolo bih mogla igrati od srece , radosti i zadovoljstva, nema boli, brige, sekiracije nista sve nestalo ... samo ostala neopisiva radost i sreca. Na odjel su me odveli oko 2 sata ujutro, sestrica mi pomogla da se istusitam , sredim , te sam pobrstila sav keks sto mi je M dao i popila 2 litra soka i vode (bila sam zedna kao deva) nakon toga otisla kradom u sobu da vidim svoa dva hljebcica kako spavaju , vratila se usobu odspavala 2-3 sata ustala , donijeli mi moja blaga i mama hranila dusu gledajuci ih kako spavaju nakon toga vizita pregledali nas i rekli da mozemo kuci taj isti da , tako da smo vam mi vec 01.08. bili u svojoj kuci u 14 sati. Eto to vam je moja porođajna prica koju sam zelila podijeliti s vama i pozeliti svima da imaju jos laksi porod i uzivaju u majcinstvu svake sekunde jer to je ipak najljepsi dar od dragog Boga koji se ni sa cim ne moze mjeriti !