|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
8.9.2012 12:58:15   
AminaZana
Ja obavih svoj zadatak i donesoh na ovaj svijet dva zdrava djecaka.

Prvi je 47cm velik i ima 2400g, ocjenjen u prvoj minuti vec sa 10!

Drugi je 50cm dug i ima 2900g, takoder je dobio ocjenu 10 nakon prve minute.

To se rijetko desava. Sve sam dobro podnijela, na osnovu svog i bebinog dobrog stanja smo pusteni iz porodilista dan ranije. Sretna sam jer je Zana prihvatila bracu neocekivano dobro. Ima ljubomore, ali je slatka. Sinoc su njih dvojica spavali skupa u jednom kreveticu, a Zana u jednom :) user posted image

enića - ne panici, nemas potrebe, sve sto te ceka je samo par dana tvog zivota, i ako imas strah itd, za cas proleti sve da nemas razloga za brigu.

slike cu vam postaviti, dok malo porastu. sada su skjoz maleni...

ljubim vas sve i zelim da vam porod prodje kao i moj....

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 351
8.9.2012 15:10:29   
palma
AminaZana čestitam od srca i bravo za tvoje momke...

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 352
8.9.2012 15:29:08   
Ajmica
Čestitam, želim vam sve najbolje nadam se da cemo i mi tako dobro proći. Ljubi bebe i javi nam se.

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 353
8.9.2012 17:57:00   
proljece12
amina zana cestitma nek su vam zivi i zdraviuser posted image user posted image

(odgovor članu Ajmica)
Neposredna veza do poruke: 354
8.9.2012 19:39:15   
AminaZana
hvala vam na cestitkama drage moje.

ako vas sta zanima u vezi poroda, stojim vam na raspolaganju...

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu proljece12)
Neposredna veza do poruke: 355
8.9.2012 20:06:16   
sretna sam jako
Amina cestitam ti od user posted image i sve najbolje i najljepse u zivotu vam zelim!!!user posted image

Neposredna veza do poruke: 356
8.9.2012 22:46:17   
ivanai
aminazana cestitam ti od srca da su zivi i zdravi 100 godina. ja sam bila par dana u bolnici prokrvarila al srecom bio je hematom koji je iscurio sa bebama sve uredu a ja isprepadana jedva cekam dan kad cu i ja moci ovako napisati kao aminazana. enica sretno u ponedeljak i da nam se sto prije javis sa ovako lijepim vjestima.

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 357
9.9.2012 9:41:22   
sretna sam jako
Ivana zao mi je, a naravno da cemo sve mi pisati kao amina- samo glavu gore!!user posted image

Kako ste mi sve ostale zenice??

Ja ovih dana malo bolje...

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 358
9.9.2012 10:41:11   
enića
-hvala vam cure, javim vam se dok mi bude bolje:) ako mi uopće bude loše :))) ne znam nisam nikad rađala:))
pomalo me strah, ali kad se sjetim da cu sutra dobiti,ako Bog da, najvažniju titulu u životu, odbacujem svaku paniku :))
- Ivana, ti se sad cuvaj i ne paniči, ne misli na ruzne stvari, bit ce sve uredu,ako Bog da.
U svakom slučaju, želim vam sve najbolje, da privedete trudnoću kraju kao i ja, jer sam u 39. sedmici što malo koja izgura s jednim djetetom, radila sam do petka, od sutra sam zvanično na bolovanju i u sali :))) Ljubim vas sve i želim vam sretnu trudnoću i uživajte u pokretima mališanauser posted image

10. januar 2012.
"Pazi šta želiš, možda ti se ostvari"
10. 9. 2012., 9:25- Afan
10. 9. 2012., 9:26- Alim

Neposredna veza do poruke: 359
9.9.2012 10:45:35   
sretna sam jako
Enića sretno i od mene!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 360
9.9.2012 10:47:37   
enića
-hvala ti user posted image

10. januar 2012.

Neposredna veza do poruke: 361
9.9.2012 15:13:13   
AminaZana
enica - puno srece sutra, da sto bezbolnije podneses carski rez. nemoj se peciti, ti si jaka zena. trazi svu mogucu pomoc od sestara i za 4 dana si kuci kao i ja :)

ja bi da postavim sliku od svojih momcina, ali ja vam nemam pojma kako to ide. pokusacu se snaci nekako.

pusa

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 362
9.9.2012 16:50:51   
enića
-heheh, ako Bog da, proci ce to sve bezbolno :) sad sam se naruckala i necu vise jesti nista osim voća, rekao mi je da ujutro ne jedem nista osim čaja neslatkog user posted image no podnijet ću i to:) Amina, dečke sam vidjela, medeni su, da ti kazem kako se stavljaju slicice ovdje- ne znam ni ja, hvala još jedanput user posted image

10. januar 2012.

Neposredna veza do poruke: 363
9.9.2012 19:07:58   
Ajmica
Enića puno sreće sutra i javi nam se sto prije, bice to sve ok, mogu vam reci da i ja jedva cekam.

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 364
9.9.2012 21:47:45   
enića
-hvala, Ajmice, javim se dok budem mogla, vama želim ugodnu trudnoću, uživajteuser posted image user posted image user posted image

10. januar 2012.

(odgovor članu Ajmica)
Neposredna veza do poruke: 365
10.9.2012 10:28:59   
palma
Sretno enićauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 366
11.9.2012 10:14:19   
sretna sam jako
Mile moje da vam javim juce sam bila na kontroli. Sve je super.user posted image
Ponovila sam nalaz mokrace ovaj mi je uredan tako da ne trebam nikakvu terapiju koristit. Bebaci super sad nam je 10+6, al su veci za tjedan dana.
Dokotor mi je rekao da dođem tek za mjesec dana posto mi je sve ok, a i ja se osjecam skroz dobro pa nema potrebe ranije. u 4 tjedna sam se udebljala pola kila...

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 367
11.9.2012 11:05:35   
AminaZana
superiska.... samo se cuvaj. uzivaj koliko mozes i budi sretna :) tako ce ti i bebe biti mirne kada se rode.

necete vjerovati da moji deckici pajke po cio dan i noc. uvecer se samo dva puta bude da papaju sike i jednom ih presvlacimo. bas kao i moja trudnoca, mirna i harmonicna...

nadam se da nam je enica OK... u mislima sam s njom...

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 368
11.9.2012 11:09:56   
sretna sam jako
Bas mi je drago da su ti momci dobri...ja sam nekako sve mirnija i mirnija i zadovoljnija.user posted image

Kako ti Zana sto se tice prinove??

Moja curica kaze sad da je briga sta ce joj mama rodit!user posted image user posted image user posted image

Bas zna li ko kako nam je Enica??

Neposredna veza do poruke: 369
11.9.2012 11:41:15   
AminaZana
tako i trebas...

sretna je. nema nekih inicidenata, jedino uvecer, kada se njih dvojica kupaju i kada se njoj najmanje pridaje paznje, odnosno, kada i mm i svekrva i mama se brinu o njih dvoje, tada pocinje da je nesta boli, da tersa i krevelji se dok mi i zadnji zivac ne pukne... dodje mi da je ispalim na mars, pa onda skontam da je to normalna reakcija valjda...

malo su je i majke/nane upustile. ne malo, nego strahovito, tako da jedva cekam da se bas skroz pridignem i da prodje ovaj mjesec. od 1.10. Zana krece ponovo u vrtic, radi predskolskog odgoja, mama ponovo pocinje raditi i svekrva valjda nece dolaziti vise. a i imacu tetu, koja ce mi pomagati oko svega u kuci.

jeste nju sada briga, ali reakcija ce neka biti. sad, kako sam ja zamisljala, super je. jedino sto svi dramatizuju oko te ljubomore. najbolje ce biti kada ostanemo sami i kada pocnemo hodati vani. tada ce se i njoj zivot vratiti u normalu i naviknuti ce se da vise nije sama...

vjerovatno ce izaci do kraja sedmice, pa ce nam javiti kako je...

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 370
12.9.2012 7:30:31   
sretna sam jako
Drage moje nema vas dugo!
Jel sve ok, sta se događa??

Neposredna veza do poruke: 371
12.9.2012 9:55:42   
ema.
kod mene hvala bogu sve ok!
nisam imala pristup internetu, jedva sam čekala da vidim šta ima novo?
pa da ČESTITAM AMINIZANI user posted image !

drago mi je da je sve proteklo ok i da su momci ok!

nadam se da ću se i ja moći pohvaliti sa takvom viješću?!

sve u svemu na kontroli sam bila 04.09. hvala bogu sve ok, bebe su stigle jedna drugu,tj. otprilike su iste težine. sada smo u 26.sedmici osjećam se dobro, doduše na kontroli su mi propisali aldomet tj. metildopu 250mg, jer mi je tlak povišen, nekako stalno oko 140/90. trudim se da nebrinem  baš puno radi toga, tješim se jer sam ih pila i u prvoj trudnoći, i bilo je sve ok!

jučer sam upoznala još jednu buduću mamu blizanaca, tako da nas je trenutno 3 u gradu,koliko ja znam, i to mi se čini baš neobičnim, kažu da je godina plodna?

trnu li kome od vas ruke naveče u snu?
i šta pijete od dodataka prehrani?

ja pijem prenatal, magnezij - bioelectra i floradix tonik

Neposredna veza do poruke: 372
12.9.2012 10:10:43   
sretna sam jako
Bas mi je drago da ti je sve ok.

Ja pijem samo prenatal, zasto pijes ove ostale lijekove??

(odgovor članu ema.)
Neposredna veza do poruke: 373
12.9.2012 13:47:59   
ema.
floradix tonik - je tonik željeza obogaćen još nekim vitaminima i mineralima, a magnezij bioelectra jesu granulice magnezija - on je valjda dobar za probavu, u prenatalu čini mi se da nema Mg?

Neposredna veza do poruke: 374
12.9.2012 15:57:20   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: ema.

floradix tonik - je tonik željeza obogaćen još nekim vitaminima i mineralima, a magnezij bioelectra jesu granulice magnezija - on je valjda dobar za probavu, u prenatalu čini mi se da nema Mg?

magnezij je dobar i protiv grceva i otoka u trudnoci ;) i ja sam ga pila.
meni su isto trnule ruke u snu i ponekad me je lijeva podkoljenica grcila.

da znate samo koje je olaksanje kada se donesu na svijet. bliznacka trudnoca crpi svaki atom snage. ja sam pred carski imala 83kg, jucer sam se vagala i imam 64kg, tj jos 4 manje i opet sam na svojoj kilazi prije trudnoce. nevjerovatno. nista meni nije ostalo, koliko su njih dvojica uzimali.

sada ih dojim user posted image uvecer i u podne im dam flasicu, da ne bi previse svoj organizam crpila. prave mi kompotice i neke kolacice za podsticaj mlijeka i stalno su mi grudi pune.

ja iskreno, od srca zelim da svakoj prodje i trudnoca i porod i dani kod kuce kao kod mene. tako je super i sve organizovano, bez poteskoca, jedino sto muz mora na posao :( pa mi fali njegovo prisustvo user posted image

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu ema.)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *