Malenaoduvijek
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: MALA1994 IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: ivanasa imam lose iskustvo sa svekrvom sto se cuvanja i tice i nema teorije da joj ostavim njega prek noci,a onda ne mogu ni mami jer ce mm pitati sto ne ide kod njegove mame a za pola stvari on ni ne zna tako da nista od toga.. šta me ima pitati, ja odlučujem moram da prokomentarisem pa makar.ti izgleda imas nekog super muza.sve ti pusta, svaka cas_t.jeste malo bez veze, kod moje mame moze svaki dan a kod njegove jednom u tri sedmice. pa njima ili je svejedno i nisu zainteresovani ili si ih dobro utjerala u piscu pa ne smiju nista ni da kazu.svaka ti cas_t hvala, hvala što se tiče djeteta mm je siguran da ću ja o njoj voditi računa najbolje od svih , priuštiti joj najbolji vrtić, najbolje tete, naj dr-a, skrb i brigu i ostalo Pa zašto mi onda to i ne bi prepustio kad zna da je malenoj najbolje kad mama odluči A inače nigdje je ne ostavljam samu, možda na par sati kad idem popiti kafu s prijateljima ili kupiti nešto u prodavnici i sl ne kontam zašto bi je ostavljala na spavanje ni mojoj mami ni mojoj sveki bez ne daj Bože velikog problema Osim toga moja sveki je šnajderica, puna joj je soba igala, ja zaista ne bi smjela malenu ostaviti tu bez mog nadzora, kad se nešto desi kasno je za sve Osim toga moja sveki ima problema sa pritiskom, sad je ima sad je nema više puta se desilo da drži malenu u krilu i zaspe, do duše u mom prisustvu pa ja reagujem, mm to zna i vidi, i kako ostaviti ženi na čuvanje il na igru dijete bez mog nadzora??? moja briga je ogromna Ja to sve radim iz predostrožnosti ne iz bezobrazluka kako se nekima čini Osim toga moja sveki radi, po meni bi bilo bezobrazno uvaliti joj dijete na par sati kad žena definitivno odmora, moja kćerkica je dvogodišnjakinja i jako znatiželjna, za čuvanje treba neko ko će joj biti posvećem 100 % i bez igala i makaza to je naravno druga prica, ali tvoja curica je u vrticu tako da je sigurno samostalna i nije vezana za mamu kao ova moja dva priljepka, posebno stariji.a djeci je najbolje sa drugom djecom to definitivno jer djeca koju cuvaju nane i dede su toliko razmazena, ja sam jedna od tih koja nije htjela u vrtic i dedo me cuvao i bukvalno mi svaku zelju citao sa usana.a sto se ostavljanja na spavanju tice slazem se da ih ne treba ostavljati nigdje bez prijeke potrebe, evo za dvije godine ja svog starijeg sam ostavila samo kod sveki sa mm kad sam isla da se porodim, a maleni nikada bez mene nije prenocio.da imamo nekoga od familije sa djecom pa da se zajedno igraju i da ih ostavimo pa hajde ali kod dede i bake nema potrebe, jer ja ne bih oka sklopila da znam danisu pored mene. ovdje mene treba prevaspitati, a ne djecu. a ja se jako dobro sjecam nekih stvari iz ranog djetinjstva, ne svega naravno ali dosta toga i ne iz bebeceg perioda ali kasnije svakako.