Hanady RR -> RE: Stafilokoka aureus (24.2.2011 13:02:12)
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: felix ovak bakterija je nadjena mom sinu u grlu izolovana , pa mi bilo drago kad bi tko samnom podjelio iskustvo ako je tko to imao , jel opasna mozel se povratiti ako se istrijebi.....i od cega se dobija..... Dobili smo prema antibiogramu sirup cefalaxsin pa cemo za 5. dana ponavljat bris. Hvala svima.... IZVORNA PORUKA: mama alma RR Ako, se ne varam ovoje stafilokoka, mislim da ima tema o ovome, lično se nisam susretala sa istom, ali znam da je to bakterija koju mogu imati i djeca i odrasli, znam također da je majka imala dvije godine ovu bakteriju, i dijete stalno bolesno bilo, dok majka nije uradila nalaze ni dijete nije ozdravilo. IZVORNA PORUKA: aada mislim da trebas napraviti pauzu posle ant bar 2 sedmice pa onda uraditi nalaz)) IZVORNA PORUKA: aada i zaboravih napisati mja curica je imala kao beba(imala je 20 dana) pronadjena je u brisu grlo nos i nismo lijecili lijekovima proslo je samo od sebe posto je mnogo dojila)) IZVORNA PORUKA: mama75 Ova bakterija je prisutna kod sviju na kozi, sluznicama... Mislim da je problem koliko je ima i tada se daje antibiotik. No sikiriki, bice to u redu. Da je nesto ozbiljno dr bi ti sigurno rekla. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: aada ja napisah pricu i odee ovako mi smo nedavno radili briseve i doktor inace dobar prijatelj a i laborant na dip-u je rekao da se posle ant nikad odmah ne radi nalaz vec se saceka najmanje 2 sedmice. Mi smo imali staj st aureus i iscezao je sam vjerovatno amo pokupili na Gak-u, ne lijeci se osim ako dospije u krv a da bi dobili ant mora nalaz pokazati upalu tj visok crp i leukocite. Nasi pedijatri daju uvijek ant i napamet zato ti preporucujem da se dobro raspitas i razmislis jer ant mogu nanijeti stetu ako se dju nepotrebno. Eto nadam se da sam ti pomogla ovo je moje iskustvo)) IZVORNA PORUKA: aada kao sto sam gore napsala najbitniji ti je crp on pokazuje bilo kakvu upalu kao i leukociti moraju biti poviseni da bi se dao ant. Ja sam imala problema sa virozom svaka zavrsi na bronhijma i svakh 20dana ant,inhalacije inekcije kapi...i tako 4mjeseca su je trovali dijete bude ok samo dok uzima lijekove da nam doktor mamin prijatelj rekao NIPOSTO!!!!njeni nalazi nisu za ant jer je sve u granicama normale a ant samo kad se mora a oni vjeruj mi daju napamet nazalost Trba pustiti organizam da se bori i tako se gradi imunitet))Ne znam da sam na tvom mjestu jos bi s konsultovaa s nekim))) IZVORNA PORUKA: muaaa Bakterija streptokok ako se ne lijeci pravilno napada kosti i ostale organe,tako da u svakom slucaju poslusas doktora sta ti kaze i dajes antibiotik koji propise.Moja djeca su je imala kada su krenuli u skolu ali se uzimajuci terapiju iskorijenila,i to nije nista strasno samo ako se otkrije na vrijeme i lijeci kako treba[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Felix nema na čemu[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|