sanjica -> RE: Pravnici pomozite!!!!!!!!! (27.8.2009 13:38:51)
|
E baš sam se našla na ovoj temi, mi pokušavamo da razrješimo sličnu situaciju kod mog mm. Isto tako bio direktor, firma lose poslovala, osnivac je iz Zagreba, RH. On ima odluku o opozivu sa mjesta direktora, ima rješenje sa suda da je razrješen dužnosti direktora- dobio je to rješenje prije mjesec dana, angažirali advokatsku kancelariju u postupku dobivanja tog rješenja (trebalo dostaviti dosta neke dokumentacije, ispravki... i dugo smo čekali to rješenje, 3 sudija se izmjenila, kada su advokati preuzeli taj predmet to je trajalo oko 2,5 mjeseca do donošenja rješenja). E sada opet problem, jer sa postojećim rješenjem on se još uvijek ne može odjaviti sa PIO-a, a tako ni prijaviti na biro. Navodno da bi se on odjavio, potrebno je da se na PIO prijavi istovremeno novi imenovani direktor (mislim obrazac M1),tako mu rekli na šalteru PIO-a, a novi imenovani direktor je HR državljanin, nema BiH državljanstva. Tako da je opet sve iskomplicirano. Ovih dana pokušavamo da dođemo do info. da li postoji ikakav način da se mm odjavi sa PIO-a,a da se istovremeno ne mora prijaviti na PIO taj novi direktor. Ovo mi je nelogično (prijava/odjava direktora ), jer ako postoji rješenje sa suda i postoji odluka da je opozvan sa te dužnosti, izmireni doprinosi sa datumom odluke o opozivu, onda i on više nema ništa sa tom firmom i koje je najjednostavnije rješenje za ovu situaciju??? Pa ako netko ima pravu informaciju o ovome, biti ću jako, jako zahvalna. Ova informacija će dobro doći i tebi medica. Medica, mislim da taj vlasnik firme u kojoj si ti bila dir. tebi tu nešto mulja, pitanje je da li je on i poduzeo išta na sudu da tebe razrješi dužnosti. Izgubio rješenje sa suda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Iz dosadašnjeg iskustva mm ovo sa odjavom sa PIO-a kada je u pitanju funkcija direktora je baš komplicirano i mi smo se baš do sada sa svim tim napatili i evo još nismo uspjeli to završiti.
|
|
|
|