Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
A joj, bas mi je mila zao, bas sam svaki dan mislila na tebe i nadala se da ce sve biti ok. Priroda je htjela da se tako desi, dobro ti kazu-sacekaj malo i ponovo u akciju. Nemoj samo biti tuzna i imaces ti svoju bebu pored sebe. Nadam se da nam se uskoro javis
Goldy žne su ti dobro rekle,traži opću(ako može) di god radila,teško se čovjek osjeća psihički nakon pobačaja pa bilo on pod općom ili lokalnom,ali ako ništa s općom ćeš bar imati manje traume,jer mislim da se ženi ne bi trebalo dodatno otežavati ,dovoljno joj je to što je uzgubila bebu,a najžalosnije mi je kad pročitam da se danas to negdije radi ''naživo'' ,i bez lokalne i bez opće...kao da nije dovoljno što je žena izgubila bebu nego je se još treba i kazniti zato...ma uf
drage moje, i to se zavrsilo u cetvrtak. Nije bilo strasno,dr je bio divan, i ja sam poslije 15-ak min.sa svojim dragim dosla kucici. Hvala svima na podrsci Nadam se da ce slijedeci put biti
Kod mene se upravo to dešava; Jučer bila na prvom pregledu, gestacijska vrećica se vidi ali ne i plod. Naravno nema otkucaja, i ako ih ne bude ni za deset dana, kiretaža. :'( Jaaako se bojim, i jaako vjerujem da će se plod pojaviti. :-(
Isti slucaj. Ja sam u 5 sedmici trudnoci i vidi se nepravilna gestacijska vrecica od 11mm, prazna... Da li neko zna da li je to mozda rano da se vidi bilo sta i na sta uglavnom ukazuje ta nepravilna vrecica? Ima li neko slicno iskustvo, molim za pomoc... Inace, suprug i ja smo se taman pripremali za IVF nakon 8 godina bezuspjesnih pokusaja da ostanem u drugom stanju i desilo se sasvim slucajno bez IVF da ostanem u drugom stanju. Uzasno sam uplasena, a nisam bas ni mlada (37 godina). Ukoliko je neko imao slicna iskustva, molim za pomoc, savjet..
Anansie i kod mene se u 5. sedmici vidio samo gestacijski mjehur.. kako je dr mislila da sam više sedmica trudna očekivala je da će vidjeti otkucaje, pa me poslala da radim betu 1x, kad je vidjela da je beta visoka potvrdila je trudnoću i uputila me na bolji UZ.. Ja nisam odmah otišla, jer sam pretpostavila da se neće ni na boljem odmah vidjeti otkucaji..otišla sam na UZ za 2-3 sedmice i otkucaji su se jasno vidjeli,elhamdulillah.. Nadam se da će i kod tebe sve biti dobro ,in shaa Allah
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 16.9.2015 20:20:30 >
Anansie i kod mene se u 5. sedmici vidio samo gestacijski mjehur.. kako je dr mislila da sam više sedmica trudna očekivala je da će vidjeti otkucaje, pa me poslala da radim betu 1x, kad je vidjela da je beta visoka potvrdila je trudnoću i uputila me na bolji UZ.. Ja nisam odmah otišla, jer sam pretpostavila da se neće ni na boljem odmah vidjeti otkucaji..otišla sam na UZ za 2-3 sedmice i otkucaji su se jasno vidjeli,elhamdulillah.. Nadam se da će i kod tebe sve biti dobro ,in shaa Allah
Iskreno se nadam da će biti tako jer sam sva prestravljena. Samo čitam o kiretižama i hoću da umrem. Hvala puno na ohrabrenju i bas mi je drago da je u tvom slucaju sve dobro ispalo. Znaci, ima nade
Ja sam na prvi pregled u prvoj trudnoći otisla u 6. sedmici i naravno samo se vidjela gestacijska vrećica, dr mi rekla da dođem za dvije sedmice i naravno tad su se tek čuli otkucaji srca sad već velikog dječaka. Zato sad nisam ni isla ginekologu pribe 8. Sedmice
U medicini nazalost nema pravila i svaciji organizam je masina za sebe. Kod mene npr.sa 5 nedjelja je dr.potvrdila trudnocu, nije spominjala gestacijski mjesak, otkucaje i sl.
Ja evo odbrojavam dane do slijedeceg pregleda i sve se nadam nekom cudu ali u isto vrijeme pokusavam da budem spremna za najgore. Hajde, mozda je stvarno rano da se vidi i cuje nesto u gv ali jos i taj problem sto je nepravilna gestacijska, stvarno nekako ne zvuci dobro. Kada sam procitala sta to znaci, prestravila sam se... Hvala vam na ohrabrenju i podrsci, pokusacu biti pozitivna u vezi svega
Ja evo odbrojavam dane do slijedeceg pregleda i sve se nadam nekom cudu ali u isto vrijeme pokusavam da budem spremna za najgore. Hajde, mozda je stvarno rano da se vidi i cuje nesto u gv ali jos i taj problem sto je nepravilna gestacijska, stvarno nekako ne zvuci dobro. Kada sam procitala sta to znaci, prestravila sam se... Hvala vam na ohrabrenju i podrsci, pokusacu biti pozitivna u vezi svega
Kod moje 2 prijateljice je bio taj problem kao kod tebe, to je izgleda cesta pojava , hmm... ali obadvije su na drugoj kontroli bile zadovoljne jer se situacija popravila i eno ih sa pupama vec osjete pokrete
To stvarno zvuci ohrabrujuce, mogu misliti kakvo su olaksanje osjetile... Hvala vam drage moje na ovim tjesenjima, stvarno mi je malo lakse... Ih, da mi je premotati jedno 2 mjeseca unaprijed
To stvarno zvuci ohrabrujuce, mogu misliti kakvo su olaksanje osjetile... Hvala vam drage moje na ovim tjesenjima, stvarno mi je malo lakse... Ih, da mi je premotati jedno 2 mjeseca unaprijed
Vjeruj da iscekivanje raste kako koji koji mjesec Ja po nekoj racunici sutra u 8. mj. ulazim, jedva cekam da upoznam to malo stvorenje sto me lupka nogicama i rukicama ljubi ga majka
Javi nam se nakon kontrole, da bude sve aBd uredu, pa nam se priduzi na temi RAZGOVORI U OCEKIVANJU BEBA, jedna od najaktivnijih tema na RR
Iz tvojih usta u Bozije usi :) Kako se osjecas u 8.mjesecu? Znas li je li curica ili djecak? Javim se svakako nakon pregleda...
Osjecam se napuhano hehe, salim se, osjecam se dobro, jest malo teze namjestiti se za spavanje , pupo veliki , a i cesto mokrenje... Ali dobro je, sve je to lijepo Djecak je , to smo saznali jos u 14. nedjelji na fetalnom skriningu
anasie i kod mene je bila nepravilna gestacijska vrecica,ali moju su iskrivili hematomi koje sam imala...rano je da u 5-oj neejelji bude bilo sta unutra...ja sam recimo isla na preglede svake nedjelje pocev od 5 pa sve do 12-te...otkucaje smo culi tek u osmoj...tako da je svaka trudnoca stvarno individualna ...ja se izbezezumim kad trudnice cuju otkucaje u sestoj nedjelji,ono...kako tako rano ja navikla da moja kasni u svemu a ovulacije sve u vrijeme kad i trebaju biti,nissu nikad kasnile....ali eto,nismo svi isti i drzi se toga
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....