edijevamama -> RE: Otkucaji bebinog srca (25.8.2009 15:33:38)
|
Ja sam prvi put otisla sa 6 sedmica doktoru i to u vojnu bolnicu, ostavio me jer je bila vanmatericna trudnoca i to okrenuo ekran da i ja vidim kao vidi plod u lijevom jajovodu, medjutim nije nista od tog bilo vec se sutradan ustanovi da je trudnoca u maternici i da je zakasnila ovulacija i da mi je trudnoca 4/5 sedmica, tj. da sam zatrudnila pred kraj menzisa, e sad na kontroli sa 7/8 sedmica necuju srce, gestaciona vreca ili mijesak neznam sad nepravilnog oblika i da dodjem za pet dana opet i najvjerovatnije kiretaza. MOzete mislit kako sam se tad osjecala i kad sam otisla za pet dana, srce je kucalo i plod urednog oblika i sve 5. Trudnoca je protekla koliko toliko uredu, radjen serklaz ali to sad nema veze sa tim. TA vanmatericna trudnoca i nepravila gestacioni mijesak sad hoda i trckara, poceo je i pricat i ima 19 mj. Zato ako ikako mozete nemojte prije vremena se nervirat, znam da je tesko ja to nisam mogla, jednostavno sam svo vrijeme plakala a pitisak je bio 160/100 sto u tako ranoj trudnci nikako nevalja, jer sta ce bit bit ce. Sad sam opet trudna (21/22 sedmice)morala bi i mirovat i svasta nesto ali sam rekla sebi ako je sudjeno da ovo dijete u meni zivi ono ce zivjet i rodit se a ako nije kako god i sta god ja radila nece nista promijenit.Znam da je tesko ali pokusajte da razmisljate pozitivno............
|
|
|
|