budućamama -> RE: Ima te li strah od nadolazečih godina??? (19.3.2008 15:59:44)
|
Naravno da me strah nadolazećih godina, ali pokušavam iz svega uzeti ono nešto lijepo. Bespotrebo je žaliti što više nećemo imati 18 godina i ludirati se i provoditi kao klinke. Sad mi je 28, za 2,5 sedmice punim 29 godina i ne žalim previše za tim vremenima. Lijepo mi je i sada, dosta stvari sam posložiila na svoje mjesto, a ima ih još par što vise uokolo... Što se tiče gubitka najbližih i najvoljenijih, o tome se trudim što manje misliti. Naravno da je "sve po redu" nekako normalno, ali sam ja strašno vezana za svoje roditelje, brata, o mužu da ne govorim i s tim stvarima ne želim da se opterećujem. Nikad se ne zna šta sutra donosi, a ja živim kao da će svi moji najvoljeniji živjeti još barem 100 godina i biti tu sa mnom i kraj mene da dijele sve ono lijepo i ružno u mom životu, kao i ja u njihovom. Ja već 10 godina živim u drugom gradu, 320 km daleko od roditelja i brata i upravo me ta daljina naučila da ih cijenim i poštujem i naravno volim još i više i zbog toga sam zahvalna životu. Bilo bi mi preteško da sam shvatila njihovu vrijednost tek onda kada ih nestane, makar znam da kad dođe do toga uvijek ću se pitati šta sam još mogla učiniti za njih, više biti s njima i sl. Muž je godinu i po stariji od mene, zdrav i prav hvala Bogu i želim da kad dođe vrijeme da se ode-ja odem prva...
|
|
|
|