Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo jos jedne slike zaljubljenih kornjaca Slikano u zoloskom vrtu grada u kojem zivim mada bih vise voljela da sam ih uslikala u prirodi....
Ovo je gigant kornjaca, dzinovska ili pravi naziv Galapagos kornjaca (Geocheleone gigantea )Jedino mjesto gdje je nastanjena su Galapagos ostrva i Aldebra atoli u Indijskom okeanu....Galapago na lokalnom jeziku znači ,,sedlo''. Ostrva su dobila naziv po ovoj reči, ali i kornjača sa tih ostrva, čiji oklop liči na sedlo.Vegetarijanci su hrane se biljkama ,vocem...
Tezina doseze do 300 kg a i oduvijek se govorilo kako su ove kornjace besmrtne,mogu zivjeti i do 200 godina,vremenske promjene,utjecaj na vegetaciju i lov je tu cifru znatno umanjio...U posljednjih 200 godina mnoge vrste su izumrle....
Ženka polaže jaja na obali u rupi dubokoj 25 do 35 cm. Tu ostavlja dvadesetak jaja i napušta ih. Od temperature na kojoj se nalaze jaja zavisi da li će na svijet doći mužjaci ili ženke. Niže temperature znače da će mladunci biti mužjaci. Period inkubacije traje od 4 do 8 meseca. Mladunci oko mjesec dana po rodjenju ostaju blizu ,,gnezda''
Galapagos kornjaca je jedna od naugrozenijih vrsta zivotinja na svijetu!!
I jos jedna slika koju sam uslikala prilikom svoje prve posjete
Nadam se dane smeta sto sam ostavila i mali info o njima
Jos jedna slatka mala zivotinja u ciji kavez posjetioci mogu ulaziti, naravno uz pratnju zoo cuvara...Prelijep osjecaj posmatrati ih sa pola metra odstojanja... Veveran(Saimiri boliviensis)
< Poruku je uredio MarinaDK -- 9.11.2011 0:41:05 >
RE: Neobične fotografije: NAŠE 11.11.2011 11:43:07
DM
Hannan-mm bio 2007.Moj S.bio mali, pa ono-kao dijete ostaviti, pa još autobusom išao....njesec dana bez nj, a tek 3 godine u braku-i pita mene nj nana-kako je bez mm? znaš šta nano, kad bi ih petero imala-bez mene više ne ide Sorry na OT!