RE: vakcine da-ne? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

lulaloo -> RE: vakcine da-ne? (27.1.2016 21:29:02)

Slusajuci ovog Musu i pedijatricu iz Travnika, sve sam blize odluci o nevakcinisanju.

minja_ -> RE: vakcine da-ne? (27.1.2016 21:45:15)

http://www.24sata.hr/sudbine/video-snimka-bebe-koja-umire-od-hripavca-potresla-je-svijet-456376

ovako zvuci kasalj kod pertusisa/magareceg kaslja. toliko.

Medić* -> RE: vakcine da-ne? (27.1.2016 21:46:34)

IZVORNA PORUKA: minja_

http://www.24sata.hr/sudbine/video-snimka-bebe-koja-umire-od-hripavca-potresla-je-svijet-456376

Oj ovo sam gledala skoro, strasno.

Nemam dileme oko vakcinacije.

Visnja RR -> RE: vakcine da-ne? (27.1.2016 22:36:48)

mi smo na školskom sistematskom primili DTP ...tj samo DT jer smo odavno zakasnili na P a nakon 5 godine se ne prima
za MMR se jos nismo odlučili......klackam se ali preteže da nećemo....

ladyblue RR -> RE: vakcine da-ne? (27.1.2016 22:58:20)

nama jor MRP ostao ali mi je rano da joj dajem, tek je 5 napunila. ali ću za mjesec - dva vjerovatno. da to skinem s dnevnog reda.

AnLu -> RE: vakcine da-ne? (27.1.2016 23:09:43)

ja se sekunde ne dvoumim, redovno ih vakcinisem oboje

leona81 -> RE: vakcine da-ne? (28.1.2016 11:12:12)

IZVORNA PORUKA: minja_

koliko vidim oni promovisu vakcinaciju trudnica da bi se zastitile jos nerodjene bebe...hm, interesantno...jos nam samo trebaju vakcine koje stite nerodjenu djecu...

pcelica 23 -> RE: vakcine da-ne? (24.2.2017 12:17:05)

evo i mene u strasnoj dilemi [sm=zmeden.gif] Bebanu je 2 mjeseca i treba bi primiti vakcinu,do sad je BCG i Hepatitis po rodjenju i od mjesec dana! Bas sam u strasnoj dilemi,kad procitam sve ove price po netu najezim se! Onda uzmem u obzir svoju oklolinu nabrojim djecu za koju znam da su ih primili pa im nista hvala Bogu nije bilo,pa opet procitam price jadnih roditelja koja su na zalost imali lose iskustvo! Kako da znam da ispravno postupam? koliko su zaista opasne vakcine?

manuela RR -> RE: vakcine da-ne? (24.2.2017 12:26:42)

Vjecita dilema...
Imam sina od 8 svaku je u dan primio jedino MMR revakcinaciju preskocili zato sto je imao groznu reakciju kad je vakcinisan sa 13mj.a sad imam bebu od 2 sed. i ja se dvoumim

salmy -> RE: vakcine da-ne? (24.2.2017 12:30:02)

Vjeruj mi da ne znam sta bi da imam malu bebu
Sto vise citam sve vise sam zbunjena
Nemam ti neki savjet...
Odgovirnost je dati isto kao i ne dati
Bolje nam je bilo kad se nismo igrali pedijara i citali svakakve nebuloze
Sad svi pametni i svu pamet pokusali
Ne moze stomatolog ili hirurg znati bolje id pedijatra
U nasoj porodici imamo pedijatara i dr.opste prakse...cak je mm orva rodica bila diretktorica DZ i uvijek je govorila da se moraju dheca vakcinisati...svoju unucad regularno vakcinise
Ne znam vise nista

manuela RR -> RE: vakcine da-ne? (24.2.2017 13:06:29)

IZVORNA PORUKA: salmy

Vjeruj mi da ne znam sta bi da imam malu bebu
Sto vise citam sve vise sam zbunjena
Nemam ti neki savjet...
Odgovirnost je dati isto kao i ne dati
Bolje nam je bilo kad se nismo igrali pedijara i citali svakakve nebuloze
Sad svi pametni i svu pamet pokusali
Ne moze stomatolog ili hirurg znati bolje id pedijatra

E bas tako...
Imam komsiju epedemiologa i neki dan ga vidim doveo kcerku 14 god na pregled prije vakcine...Valjda covjek zna bolje od mene....
Bitno je biti u potlpunosti zdrav project vakcinacije...e.

ladyblue RR -> RE: vakcine da-ne? (24.2.2017 13:36:12)

ja tu odgovornost nikada na sebe nisam preuzela. kod mene vakcinacija nikada nije bila upitna. evo u utorak još ovaj MRP pred školu što ide i to je to.
mišljenja sam da su ljudi deset_inama (da ne kažem par stotina) godina tražili lijek za razne bolesti i našli ga....ko sam ja sada da kažem da moje dijete neku od bolesti neće dobiti i da joj ne treba vakcina.

Angelica -> RE: vakcine da-ne? (25.2.2017 7:19:04)

IZVORNA PORUKA: manuela RR

Vjecita dilema...
Imam sina od 8 svaku je u dan primio jedino MMR revakcinaciju preskocili zato sto je imao groznu reakciju kad je vakcinisan sa 13mj.a sad imam bebu od 2 sed. i ja se dvoumim

jete li primili onu poslije BCG? Mi jesmo ali kasnili smo cekala da budemo svi zdravi u kući, nije bilo nikakve reakcije, nisam ni paracetamol davala ...

manuela RR -> RE: vakcine da-ne? (25.2.2017 8:32:11)

IZVORNA PORUKA: Angelica

IZVORNA PORUKA: manuela RR

Vjecita dilema...

jete li primili onu poslije BCG? Mi jesmo ali kasnili smo cekala da budemo svi zdravi u kući, nije bilo nikakve reakcije, nisam ni paracetamol davala ...

Samo one u bolnici.
Nemamo jos mjesec[sm=smiley1.gif]
Al I nama je pedijatrica rekla da moraju svi ukucani biti zdravi ibeba zdrava da bi bio vakcinisan,

lejla80 -> RE: vakcine da-ne? (25.2.2017 9:35:50)

Ne razmišljam previše o vakcinama i trudim se da ne čitam sve što piše o njima. Odlučili smo da vakcinisemo djecu. Stariji sin je sve isprimao i nije imao nikakvih reakcija hB.

pcelica 23 -> RE: vakcine da-ne? (25.2.2017 14:54:26)

Mi iduce sedmice idemo aBd tad su nam zakazali termin!Nervira me i taj rutinski pregled,bar da djecu pregledaju kako treba,nego samo onako,da ih se rijese! Fakat me nerviraju,s druge strane plasila bih se i da ih ne primi! Prevelika hajka se digla oko svega!nadam se samo da ce biti sve ok.

Visnja RR -> RE: vakcine da-ne? (24.10.2017 9:08:03)

http://www.ringeraja.ba/clanak/torlak-izgubio-dozvolu-za-uvoz-vakcina-u-bih_2901.html

salmy -> RE: vakcine da-ne? (24.10.2017 9:33:20)

Mi jos odugovlacimo sa MRP
Kazu moze do 14 god...kad sam budala previse se opteretila!
Djete uredno svaku primilo i sad ovu odugovlacim

aidana -> RE: vakcine da-ne? (24.10.2017 11:08:58)

Sta treba znaciti "Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH trenutno raspolaže dovoljnim količinama ovih vakcina, tako da nema prekida u programu obavezne imunizacije djece."
Da imaju dovoljno ovih vakcina drugih proizvodjaca ili da imaju dovoljno ovih Torlakovih dok se ne raspise novi tender? U normalnoj drzavi ovakvo pitanje bi bilo suvisno ali mene ovdje nista ne bi zacudilo...da nam daju te sto imaju u skladistu, ionako roditelji nista ne pitaju.

lulaloo -> RE: vakcine da-ne? (25.10.2017 9:14:23)

Meni je ovo van svake pameti.

Cuj, izgubili dozvolu, nemaju vise certifikat, a niko da pita - zasto? sta nije bilo u redu s tim vakcinama?

pa nasa sva djeca su primala upravo te torlakove vakcine - jesu li bile ispravne ili trebamo ocekivati neke posljedice u buducnosti?

this is bosnia....

Alma_27 -> RE: vakcine da-ne? (25.10.2017 15:33:00)

IZVORNA PORUKA: salmy

Mi jos odugovlacimo sa MRP
Kazu moze do 14 god...kad sam budala previse se opteretila!
Djete uredno svaku primilo i sad ovu odugovlacim

Izvagaj i rizik u slucaju da ne primi vakcinu. Ne daj boze tih bolesti...

Visnja RR -> RE: vakcine da-ne? (25.10.2017 15:41:05)

IZVORNA PORUKA: aidana

Sta treba znaciti "Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH trenutno raspolaže dovoljnim količinama ovih vakcina, tako da nema prekida u programu obavezne imunizacije djece."
Da imaju dovoljno ovih vakcina drugih proizvodjaca ili da imaju dovoljno ovih Torlakovih dok se ne raspise novi tender? U normalnoj drzavi ovakvo pitanje bi bilo suvisno ali mene ovdje nista ne bi zacudilo...da nam daju te sto imaju u skladistu, ionako roditelji nista ne pitaju.

i do sada su imali Torlaka i još nekog ...predpostavljam da su u pitanju te neke druge ...
savjet je svakako da tražite da vam pokažu vakcinu

manuela RR -> RE: vakcine da-ne? (8.11.2017 10:48:41)

IZVORNA PORUKA: lulaloo

Meni je ovo van svake pameti.

Cuj, izgubili dozvolu, nemaju vise certifikat, a niko da pita - zasto? sta nije bilo u redu s tim vakcinama?

pa nasa sva djeca su primala upravo te torlakove vakcine - jesu li bile ispravne ili trebamo ocekivati neke posljedice u buducnosti?

this is bosnia....

Pa nigdje ne piše da su vakcine bile neispravne. ..nego da više nemaju certifikat zato što ne ispunjavaju potrebne uslove za to...
Do sad su ispunjavali više ne i zato zaustavljaju izvoz.
Bar sam tako ja shvatila [sm=zmeden.gif]

lulaloo -> RE: vakcine da-ne? (8.11.2017 11:04:05)

pa zbog cega ne ispunjavaju uslove?

pojednostavljeno:

ako sve radis kako treba – ispunjavas uslove.

ako ne radis kako treba – ne ispunjavas uslove.

dakle, sta to nisu radili kako treba?

manuela RR -> RE: vakcine da-ne? (8.11.2017 11:19:12)

Te vakcine su djeca primala i sve je bilo ok...e sad možda su promjenili neki sastav ili počeli da rade u manje kontroliranim uvjetima i više neispunjavaju potrebne uvjete za certifikat i pa ih ne izvoze. ..

Poenta je da su vakcine bile ispravne dok god su dobijali certifikat za izvoz.Tako bi bar trebalo biti. ..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 48 [49] 50   Sljedeća stranica >   >>