tinkivinki -> RE: vakcine da-ne? (21.8.2013 19:49:43)
|
IZVORNA PORUKA: canim IZVORNA PORUKA: tinkivinki IZVORNA PORUKA: leona81 IZVORNA PORUKA: koka i po kad citam pojedine postove tacno zahvalim Bogu sto do sada nismo svi pomrli od vakcinacije. moja djeca su primila sve i jednu...pa cak i onu protiv gripa.ja i svi ostali ljudi,mali i veliki koje poznajem. jos smo zivi hB i treba zahvaliti Bogu, jer ja u uzoj porodici imam tezak slucaj nakon primljene vakcine DTP, jedan kompletno unisten zivot. nasi prijatelji imaju autisticno dijete nakon MMR vakcine, dokazano u VB. dijete je u ustanovi, i tamo ce ostati do kraja zivota. nazalost tada se nije znalo ovo sto mi imamo priliku da saznamo. svi koji su prosli uspjesno kompletnu vakcinaciju, a tu spadam i ja, i mm, trebamo se zahvaljivati Bogu sto dosad, nismo imali posljedice... ovu vakcinu ne bih preskakala,jer su djeca sklona povredama.pisala sam već da je u mom gradu bio slučaj nevakcinisanog dječaka koji je završio u Beogradu jer je zaradio tetanus,što je stanje opasno po život [sm=zmeden.gif] A kako je dobio tetanus[sm=zmeden.gif] i kako su otkrili da se radi o tetanusu ? posjekao se ,pao,ne bih da lažem ne znam tačno kakva je povreda bila.a otkrili su jer su se počeli grčiti mišići,valjda slabost nogu i hitno za Beograd,tamo su ga liječili,posle na terapije išao.čula sam priču da su potezali roditeljsku odgovornost za nevakcinisanje,jer njima je izgovor bio da nemaju prevoz(žive u selu 6km od grada)
|
|
|
|