Amrino -> RE: Kako spavate (10.6.2009 21:59:09)
|
IZVORNA PORUKA: tweety Ja sam trenutno u 30.sedmici trudnoće.Muči me nesanica.Ne mogu se nikako namjestiti da spavam.Kad spavam na leđima teško dišem,imam osjećaj da ću se udušiti.Znam to ima veze sa nekom arterijom koju pritiska stomak tj. beba.Kad se okrenem na stranu beba udara,imam osjećaj da joj smetam.Stavim i jastuk između noga ali ne pomaže Pored toga bole me prepone,pa još kako beba vrši pritisak na mokračni mjehur i mokračne kanale i to me boli.Najviše bi mi odgovarala poza na stomaku ali trenutno to ne ide Ne znam živa šta da radim i kako da spavam.Tako bi se rado naspavala dok beba nije došla ali ne ide Imate li vi sličnih problema i da li ste imali dok ste bile trudne???Kako ste se snalazile? Ja sam imala sličnih tegoba sa sinom ali ne ovako. IZVORNA PORUKA: mamica84 meni je evo sad 11 sedmica trudnoce, vec hodam po kuci kao vampir. patim od nesanice vec par dana. znaci da i mene ocekuju slicne muke kao i tebe. ajd izdrzi jos malo. IZVORNA PORUKA: emma.L Hello!! Ja sutra ulazim u 34. tjedan i tek sad vidim kako sam sretna . Zao mi je sto cujem da vam je tako tesko po noci, ali se malo utjesim. Imam i ja problema sa namjestanjem i sva utrnem na lijevom boku trudeci se da beba sto vise izvuce barem po noci, kad se smirim. Ali tek svako trecu ili cetvrtu noc ne mogu spavati, a i to je pocelo tek nedavno. Meni veci problem predstavlja zacepljen nos, jer s tim nikada nisam kuburila i ne znam disati na usta kad spavam. Kazu da nije prehlada i da kod nekoga to bude simptom trudnoce, a mene taj simptom prati od pocetka . IZVORNA PORUKA: bubamara80 ja 36. sedmica + 2 dana isto mi sve kao u tebe. spavala dobro do 8 mjeseca od tada slabo ijednu noć. skačem kad me bolovi od ležanja na strani probude minimalno 6 puta a kada se okrećem sa jedne na drugu stranu otpadnu mi prepone i pubična kost. jastuci mi sad samo smetaju jer osjetim da bebi smeta koja je prilično narasla i javlja se sa svih strana. ipak još malo treba izdržati i onda je u mom naručju IZVORNA PORUKA: Aquarius Ja sam tek u 6. sedmici ali MM se već uveliko žali. Kod nas je problem što ja spavam ali on ne može od mene. Kaže da se po cijelu noć vrtim, namještam, mlatim rukama na sve strane.... Inače sam od onih što se probude u istom položaju kako su legli. Sad se jadnik mora privikavati. Baš mi ga je žao IZVORNA PORUKA: skvo Ja nikako....jako slabo...3-4 sata... Nekad ulovim i 5...ali tada je . IZVORNA PORUKA: idana_85 I ja po svunoc tumaram do wc i nazad, ili moram piskiti ili piti vode, a danju kad uzmem uciti spavala bih ko top NIkad se necu navici zivjeti u zgradi :( IZVORNA PORUKA: tweety Muči me nesanica.Ne mogu se nikako namjestiti da spavam.Kad spavam na leđima teško dišem,imam osjećaj da ću se udušiti.Znam to ima veze sa nekom arterijom koju pritiska stomak tj. beba.Kad se okrenem na stranu beba udara,imam osjećaj da joj smetam.Stavim i jastuk između noga ali ne pomaže Pored toga bole me prepone,pa još kako beba vrši pritisak na mokračni mjehur i mokračne kanale i to me boli.Najviše bi mi odgovarala poza na stomaku ali trenutno to ne ide Ne znam živa šta da radim i kako da spavam.Tako bi se rado naspavala dok beba nije došla ali ne ide Sve mi je isto tako.Ja sam 32. sedmica . Ujutro kad MM krene na posao i kad me pogleda (a kod mene oci ko fildzani) i upita spavas li ti ikako, isplacem se ko malo dijete. Cak ne spavamo skupa vec 2 mjeseca.Treba mi sirine i mir, ali ni to mi ne pomaze da zaspem.Onda tako poslije neprespavane noci, preko dana sam lijena, neraspolozena i td.Ali sta cu.Vidim nisam sama i nije samo kod mene tako.Ako Bog da izdrzat ce se. IZVORNA PORUKA: Okarica IZVORNA PORUKA: idana_85 I ja po svunoc tumaram do wc i nazad, ili moram piskiti ili piti vode Tako je i kod mene od kada sam ušla u deveti mjesec. IZVORNA PORUKA: Vana IZVORNA PORUKA: Vana IZVORNA PORUKA: tweety Muči me nesanica.Ne mogu se nikako namjestiti da spavam.Kad spavam na leđima teško dišem,imam osjećaj da ću se udušiti.Znam to ima veze sa nekom arterijom koju pritiska stomak tj. beba.Kad se okrenem na stranu beba udara,imam osjećaj da joj smetam.Stavim i jastuk između noga ali ne pomaže Pored toga bole me prepone,pa još kako beba vrši pritisak na mokračni mjehur i mokračne kanale i to me boli.Najviše bi mi odgovarala poza na stomaku ali trenutno to ne ide Ne znam živa šta da radim i kako da spavam.Tako bi se rado naspavala dok beba nije došla ali ne ide Sve mi je isto tako.Ja sam 32. sedmica . Ujutro kad MM krene na posao i kad me pogleda (a kod mene oci ko fildzani) i upita spavas li ti ikako, isplacem se ko malo dijete. Cak ne spavamo skupa vec 2 mjeseca.Treba mi sirine i mir, ali ni to mi ne pomaze da zaspem.Onda tako poslije neprespavane noci, preko dana sam lijena, neraspolozena i td.Ali sta cu.Vidim nisam sama i nije samo kod mene tako.Ako Bog da izdrzat ce se. IZVORNA PORUKA: idana_85 Hehe, ma kakvog devetog, ja sam jos u osmom, a ovako mi je haman citavu trudnocu. Malo su apaurini olaksavali,ali.... Mene kad neko pita Kako si, kako spavas, a ja kazem "Ko kaze da spavam" Svi se isfuraju IZVORNA PORUKA: tweety Ma znam ja da će se izdržati,samo ako ne mogu sad spavati,kako ću kasnije Nema veze sve će to doći na svoje. Strah me kad na boku ležim da ne stiskam bebu a na leđima se uduši Još aBd malo...Kao što Vana reče poslije neprespavane noći sam isto ništa,nervozna,živčana,lijena i još imam trogodišnjaka koji zahtjeva svašta nešto. Biće bolje aBd! IZVORNA PORUKA: Aquarius Auuuuuu. Obratite pažnju na vrijeme kad je napisan ovaj post. Hoću [image]http://www.ani3.dk/smiles04/smiles4/27.gif[/image] . IZVORNA PORUKA: lejlaze da se i ja prijavim u klub nespavaca!!!! , uspjem spojiti 2 sata i onda ili mi je utrnula strana na kojoj spavam ili moram u wc ili nesto trece. joj kad cu se naspavat
|
|
|
|