|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: platnene pelene
18.1.2012 11:35:30   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: taurus

ja znam da ni u ludilu ne bih koristila platnene pelene
moje oboje djece nikada nisu imali problema sa jednokratnim pelenama
ne kontam u čemu je fazonuser posted image
da se u modernom dobu vraćamo unazad user posted image
pa hajdemo onda sav veš prati ručno i sapunom jer prije nije bilo mašina za veš, zdravije je veš u lonac pa na šporet
da se vozimo zaprežnim kolima da ne zagađujemo okolinu izduvnim gasovima iz automobilauser posted image
i uz sve to da radimo 8 sati dnevno

Sve sam ja ovo davno rekla, još za vrijeme gostovanja zajedno sa maminom curom na TV Pink-u!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 701
18.1.2012 11:36:37   
Mya_81 RR
Sve je stvar izbora user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 702
18.1.2012 12:10:49   
taurus

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja znam da ni u ludilu ne bih koristila platnene pelene
moje oboje djece nikada nisu imali problema sa jednokratnim pelenama
ne kontam u čemu je fazonuser posted image
da se u modernom dobu vraćamo unazad user posted image
pa hajdemo onda sav veš prati ručno i sapunom jer prije nije bilo mašina za veš, zdravije je veš u lonac pa na šporet
da se vozimo zaprežnim kolima da ne zagađujemo okolinu izduvnim gasovima iz automobilauser posted image
i uz sve to da radimo 8 sati dnevno

za sve je kriva klara cetkin i kako sma s eudala uopšte je nevolim više tolikouser posted image

tačnije slažem se sa tobom u potpunostiuser posted image

i ja proklinjem klaru cetkin....da se nije borila ja se ne bih sada spremala za posla, već bi uživala sa svojom djecom
a možda bi i platnene pelene koristilauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 703
18.1.2012 12:55:30   
djoisa
Fazon je u tome da ne zelim da moje dijete bude dan-noc u peleni u kojoj se nekakve hemikalije mijesaju sa fekalijama i tako 3 godine...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 704
18.1.2012 13:27:04   
Hannan
Ja sam sa sinom 2,5g koristila jednokratne pelene, nije imao ojeda osim u istuacijama kad sam imala izlete kupovanja nekih koje nisu Pampers.
Ako Bog da, ako budem imala drugo dijete intenzivno razmisljam da nabavim taj pocetni paket platnenih...nekako imam osjecaj da to nije bas tako zahmetli, jer se fakticki samo na onom "ulosku" zadrzava kaka, pa to nije toliko zahmetli isprati i gurnitu u masinu.Pelenu izgledaju kaoi i jednokratne klik driker i to je to,a ne moraju se peglati.
A iskreno da vam kazem da su mi se ove jednokratne zgadile kada sam na jednom izletistu u jednoj rupi (taman tolikoj da stane pelena) vidjela nesto bijelo, pa probija malo zuto, ljigavo, gelasto...i ja i muz vijecali sta li je, dok ja u neko doba nisam prmijetila sare na izblijedjeloj peleni i skontala sta je.
Koliko samo ima zena pa kotiste platnene uloske, i znam da su neke i na RR hvalile kao vise nemaju probleme koje su prije imale, a i to sve valja isprati, oprati, pa ih niko ne napade da se vracaju i kameno doba.

Svako ima pravo na svoj izbor, i zasto vazda resetati rduge koji rade suprotno od nas.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 705
18.1.2012 13:45:23   
taurus

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

Fazon je u tome da ne zelim da moje dijete bude dan-noc u peleni u kojoj se nekakve hemikalije mijesaju sa fekalijama i tako 3 godine...

a ne smeta ti da ti beba bude u tim istim fekalijama cijelu noć sa pelenom kaja ne upija
i uz sve to beba bude u mokromuser posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 706
18.1.2012 13:52:38   
djoisa
Ko zeli da proba kako to ide sa pp, ja bi savjetovala da prvo nabavi dobre zastitne gace i min 10 - 15 kom tetri i isto toliko svedskih, to je dovoljno za probu..sivene pelene se teze suse i skuplje su, ali princip je isti kao sa tetrama..

I sta mi ovako moderni i napredni, sve zbog svog komfora, ostavljamo nasoj toliko voljenoj djeci? U kakvoj okolini ce oni svoju djecu podizati?

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 707
18.1.2012 13:58:58   
djoisa

a ne smeta ti da ti beba bude u tim istim fekalijama cijelu noć sa pelenom kaja ne upija
i uz sve to beba bude u mokromuser posted image

ne smeta..ni meni..ni bebi..pp ipak nesto upija..meni je vazno da nema hemije raznih mirisa,gelova,ljepila,boje i sl..

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 708
18.1.2012 14:17:00   
malena sharena
Imam iskustvo i s jednim i s drugim, jer smo mi prvih pet mjeseci koristili jednokratne, a onda smo presli na tetra pelene.

Moji razlozi su:

- zdravlje (nema vjestackih materijala, nema gelova, ne zagrijavaju kozu kao jednokratne sto je stetno narocito za musku djecu).

- jednokratne definitivno vise smrde i moram ih u sto kesa zamotati, pa onda staviti u kantu da ne osjetim neugodni miris.

- bilo me je strah ''gubitka vremena'' na odrzavanje, ali kad smo ih poceli koristiti vidjela sam da i nije neki zahmet. Odmah nakon skidanja ih properem, stavim u kantu i pospem deterdzentom za ves da izvuce fleke. To mi uzme jedno 2 min vremena nakon svakog presvlacenja. Perem sa ostalim vesom na 95 stepeni.

- na ekonomski faktor nisam nikad ni na sekund pomislila, jer mi nije bio presudan, ali kasnije se ispostavilo da smo ipak dosta, dosta ustedili. Jos ako dragi Bog da jos djece, necu morati kupovati i za njih.

Ne iscudjavam se zenama koje koriste jednokratne pelene, niti volim da se one iscudjavaju meni. Ne ubjedjujem ih u to sta je bolje, ekonomicnije, prakticnije, zdravije. Svako ima pravo na svoj izbor.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 709
18.1.2012 14:25:27   
malena sharena

Ko zeli da proba kako to ide sa pp, ja bi savjetovala da prvo nabavi dobre zastitne gace i min 10 - 15 kom tetri i isto toliko svedskih, to je dovoljno za probu..sivene pelene se teze suse i skuplje su, ali princip je isti kao sa tetrama..

I sta mi ovako moderni i napredni, sve zbog svog komfora, ostavljamo nasoj toliko voljenoj djeci? U kakvoj okolini ce oni svoju djecu podizati?

I ja sam kupila nekoliko platnenih, sivenih, pa sam kombinovala, malo tetre, malo platnene. Po meni, razlika u moci upijanja je neznatna, platnene bogdu bolje upijaju od tetri, teze se suse (meni je balkon uvijek u suncu i na vjetru, ali mnogima nije, a ne znam smiju li u susilicu?), za ljetno doba su mi predebele, skupe su...Ono jesu sminka, sto jest, jest, onako sarene i lijepe, al treba para za to user posted image .

< Poruku je uredio malena sharena -- 18.1.2012 14:27:49 >

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 710
18.1.2012 14:27:05   
Galicia
Kad kazes "isperem", nisam sigurna gdje ih isperes?
Govna isperes u kadi, lavabou?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 711
18.1.2012 14:31:34   
malena sharena
IZVORNA PORUKA: Galicia

Kad kazes "isperem", nisam sigurna gdje ih isperes?
Govna isperes u kadi, lavabou?

Joj Galicija tebe, eto u sudoperu ih isperem user posted image . U lavoru koji stoji u kadi, pa onda prospem u solju. Inace, i nakon pranja djecije guze i nakon ispiranja pelena uvijek Sanitarom dezinfikujem kadu, ne bih se mogla istusirati poslije pranja guze u njoj. A sto se toliko zamaras s tim, pa ne zovem tebe da mi ih operes user posted image .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 712
18.1.2012 14:34:28   
henna ze
tušem sapere u plastičnu kantu..to prospe u šolju..opere kantu i u nju čuva oprane  pelene sa deterdžentom dok naveče ne uključi mašinu..valjda tako

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 713
18.1.2012 14:34:34   
Galicia
Hvala na odgovoru. Samo me je to zanimalo i nista vise.
Ironija nije potrebna.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 714
18.1.2012 14:36:35   
malena sharena
user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 715
18.1.2012 14:58:14   
malena sharena
user posted image

Mi imamo ove, stvarno su slatke. Preko njih idu i zastitne gacice. Sila jedna nasa draga forumasica :)

Neposredna veza do poruke: 716
18.1.2012 15:08:54   
malena sharena
user posted image

Ove vise koristimo, samo sto je umjesto ove nepromocive svedske pelene koja ide preko, bolje kupiti cover kod mamine cure ili neke druge zene koja sije pelene, jer su kod njih kvalitetniji i zdraviji materijali koji propustaju zrak.

Ovdje proces umotavanja nije zavrsen zbog radi bebinih nestasluka, uglavnom, ova pamucna pelena sto viri iznad svedske treba biti savijena i lijepo ''''upakovana'''' u svedsku, tako da to dosta ljepse izgleda i ne propusta nigdje.

< Poruku je uredio malena sharena -- 18.1.2012 15:15:24 >

Neposredna veza do poruke: 717
18.1.2012 15:40:49   
djoisa
Ja sam se uvjezbala,beba je uvijek lijepo upakovana,imam svoj nacin slaganja tetre tako da je pelena lijepo rasporedjena i guza nije golema,preko stavim sarenu ili neku u boji svedsku,nije sve bijelo i dosado,a i zastitne su nam u boji..sivene su za noc jer su prilicno debele..imam ih nekoliko-nisam mogla da im odolim..mada su tetre ipak broj 1.
Iskreno ja uzivam u koristenju pp.

Neposredna veza do poruke: 718
18.1.2012 15:48:35   
malena sharena
Iskreno ja uzivam u koristenju pp.

Lijepo si ovo rekla, Boga mi i meni je to uzivancija user posted image .

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 719
18.1.2012 16:17:35   
taurus
ja imam toliko ljepših stvari od pranja pelena u kojima uživam sa bebomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 720
18.1.2012 16:29:03   
djoisa

ja imam toliko ljepših stvari od pranja pelena u kojima uživam sa bebomuser posted image

samo nastavi.. I da znas pelene pere masina..

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 721
18.1.2012 16:37:42   
malena sharena

user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 722
18.1.2012 16:39:30   
lepetetka
Ni ja ne bih vala mogla deverati sa platnenim, nekako mi ljigavo, sjetim se u ratu nekad bi imala uložaka a nekada ne, pa sam morala koristiti improvizovane platnene user posted image ...a meni menstruacija uvijek obilna pa bi često procuri i to me strašno nerviralo, usput da prostite dolje sam se uvijek osjećala nekako mokro fujjj...
Tako isto nekako kontam da bi mi i dijete u tim pelenama bilo mokro user posted image , ne znam , nisam stručnjak, što se tiče zdravlja, ali znam da ta ista vlaga pogoduje gljivicama i bakterijama, te da koža ne voli baš tu mokrinu, ali eto vjerovatno ima stručnijih ljudi od mene po tom pitanju user posted image
Ja volim da se sve upije user posted image i nikada nisam imala problema tipa ojeda, crvenila i dr.....
Ali ko voli nek izvoli, svako ima svoje mišljenje, a i mogućnosti....

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 723
18.1.2012 18:39:01   
milenium
znate šta ću vam reć,toliko sam ukakanih vešova oprala dok smo se navikavali na tutu da mislim da mi nebi bio problem oprati i te pelene.i usput od male bebe nije tolko strašan miris,koliko je strašan onaj iz veša dok smo se odvikavali od pelena. kad se samo sjetim... po 5 gov*avih vešova nekad dnevouser posted image ludila sam.zato mislim da nakon toga mi ništa nebi bilo teško.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 724
18.1.2012 18:50:45   
djoisa
Stvarno nije tesko, zar je toliki problem ISPRATI jednu pokakanu pelenu dnevno? Pa sta i ako ih bude 5,al uglavnom je 1? I to je samo ispiranje kake male bebe, ja kratko isperem, pokiselim u malo vruce vode, odstoji, ubacim u kantu sa prljavim pelenama, prljave pelene opere masina, ne peglam, slozim s ostalom robom..svejedno perem ves, a za ISPIRANJE pokakane pelene imam hB 3 minute dnevno..

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *