Casabella -> Jezite li se na dozivanje: "DEBELA!" ? (11.8.2009 15:05:45)
|
Drage moje, u nasem narodu se uvrijezio jedan, po meni, jako ruzan nadimak za zenu koja je trudna, a to je debela! I te zenturace NIKAKO da odustanu od toga da nas takvim imenom nazivaju svih devet mjeseci, narocito kad trebamo roditi i kad smo i napuhane, prilicno nervozne, razdrazljive i kad same sebe tesko mozemo vise podnijeti, a kamoli trpiti da nas neko zove debelom! Tada nam, drage moje, isravite me ako grijesim, ipak treba najvise podrske, komplimenata, pa makar oni bili i lazljivi! Svjesne smo mi itekako da smo se promijenile, i radit cemo na liniji kad rodimo, sve je to jasno kao dan, ali... Prosto ne mogu da shvatim taj nadimak, koja mu je svrha: da te mozda malo ubije u pojam?! Nemojte mi, molim vas, samo reci da je to OD MILJA! Kakvo crno milje, ko to jos nekoga od milja provocira, govoreci mu da je debeo!? Najgore od svega, ako zivite u mahali kao ja, sto se one nadvikuju - "debelaaa, jos se valjas? Kad je termin?", uzas, uzas, uzas! Nekad mi dodje da ima kazem: ma ko ti je debeo, pogledaj sebe! Ali, zasutim, progutam, nasmijem se cinicno i odmahnem glavom. Jeste li imale iskustva s tom beštijom od nadimka?
|
|
|
|