acudesa
|
Postovi prebačeni sa teme "Povreda mladeža" IZVORNA PORUKA: Daja_sa Huh...danas sam slucajno "zakinula" mladez koji imam od rodjena na vratu...Prokrvario je i evo citav dan nesto curka...Na nezgodnom je mjestu pa imam osjecaj kako god pomaknem glavu da se povrijedim... Stavljala sam Bivacin prah i rivanol ali nista ne pomaze... Mene toga jako jako strah jer sam cula da je opasno kad se mladez povrijedi... Jel neko imao slicno iskustvo...Dal da idem odmah ujutro doktoru ili...panicim bezveze??? IZVORNA PORUKA: Ilhana Imam i ja jedan mladez bas na nezgodnom mjestu, on je na onom mjestu gdje gacice zavrsavaju tako da se cesto povrijedi ali rekao mi je doktor da nema nikakvih problema, samo kaze ako bih otpo citav onda da odma odem kod doktora. Curi li ti i dalje? IZVORNA PORUKA: mala curica imam i ja mladez na pupku koji sam nedavno slucajno otkinula. curila mi je neka voda i krv ali mi je poslije mjesec dana ponovo narastao. Imam i na ledzima jedan veliki koji mi uvijek smeta kada postane stariji pocne ce rasipati IZVORNA PORUKA: mnn BAŠ SAM MISLILA PITATI ZA MADEŽE...PRIJE PAR DANA SAM POVRIJEDILA JEDAN VISEČI MADEŽ...NIJE BAŠ MADEŽ...I MALO MI JE POCRVENILO, PA SAM MAZALA SA KREMOM ALI OD KAD SAM TRUDNA MALO SE POVEČAO...OSTALI MADEŽI SU ZDRAVI...NEZNAM KOLIKO DA ČEKAM DA TO PROĐE? IZVORNA PORUKA: Daja_sa Ma ja sam puna nekih mladeza...i u trudnoci su se bas izrazito povecali i evo nakon trudnoce ostali isti...Mislila sam da ce se vratiti kakvi su i bili... Ja sam prije par godina na ledjima otkinula mladez...bukvalni mi visio na niti i odem kod doktora i on me posalje na hirurgiju da se to skine a mladez na biopsiju...( sreca nalaz bio uredan) i sjecam se da mi je tad rekao da je svaki mladez koji se imalo povrijedi opasan... Vilenim danas citav dan...em me malo boli em i dalje vidim na gazi koju stavljam da ima malkice krvi . Pa ako ne prestane do suta odo doktoru sta cu...uhhhhhhhhh IZVORNA PORUKA: mnn meni su rekli doktori da su opasni oni madeži sa kojima smo se rodili...a ovi drugi da nisu opasni...meni je opao madež prije par godina...i sve uredu. ako ti ne prođe odi do doktora.i ja čuz ako mi ne prođe crvenilo oko njega...i ako to ne spada u skupinu madeža nego visečih bradavica... IZVORNA PORUKA: Nunichi IZVORNA PORUKA: Daja_sa Ma ja sam puna nekih mladeza...i u trudnoci su se bas izrazito povecali i evo nakon trudnoce ostali isti...Mislila sam da ce se vratiti kakvi su i bili... Ja sam prije par godina na ledjima otkinula mladez...bukvalni mi visio na niti i odem kod doktora i on me posalje na hirurgiju da se to skine a mladez na biopsiju...( sreca nalaz bio uredan) i sjecam se da mi je tad rekao da je svaki mladez koji se imalo povrijedi opasan... Vilenim danas citav dan...em me malo boli em i dalje vidim na gazi koju stavljam da ima malkice krvi . Pa ako ne prestane do suta odo doktoru sta cu...uhhhhhhhhh Ja bih otisla sutra odmah...bice ti lakse kad se neko pobrine za to,vjerovatno ce i taj poslati na biopsiju.Po meni bolje je cekati taj nalaz nego se svaki dan pitati sta se desava sa njim,hoce li se inficirati,kakav je i slicno.I ako imas jos koji koji ti zapinje,smeta i slicno skini ih sve...to je sad rutinski pod lokalnom anestezijom,a i vrijeme je dobro za skidanje,nema sunca,bazena i slicno. Sretno draga sta god odlucila! IZVORNA PORUKA: batterfly Ja cu ti samo prenijeti svoje iskustvo koje sam imala sa svojim mladezom koji je negdje kod pupka,i uvijek bi ga(pogotovo ljeti),zakaci sa hlacama i tako sam ga jednom bas zestoko zakacila,da je pocelo krvarenje...Mene je najvise smirilo to,sto je on ostao na mjestu,(samo da ga nisam otkinula.)...Ali moram ti priznati d je proslo i par dana dok krvarenje nije stalo skroz...Mislim nije sad to krvarilo jako,vec ,sto ti kazes,svaki put na gazi ostaje malo krvi....Znala sam ga zakaciti i vise puta,ali hB prodje...Valjda sam dobro...On zacijeli u potpunosti,kao da se nista nije desilo..... IZVORNA PORUKA: mnn Ti madeži...ako mi crvenilo ne prođe...odem ja do doktora...sad sam ga vidjela izgleda dobro... IZVORNA PORUKA: stella Misljenja sam da se radi svake promjene na mladezu treba javiti dr,bilo da je povreda bilo da se sam promijenio.Ipak je bolje da te i vrati nego da sumnjas. IZVORNA PORUKA: Leva Dajo ako si povrijedila mladez obavezno se javi ljekaru! Ja sam prije tri mjeseca bila na hirurskom odstranjivanju tri mladeza i uopce nije boljelo. Operaciju su mi napravili na odjelu plasticne hirurgije na Kosevu pod lokalnom anestezijom. Sve je trajalo otprilike 40-tak min. uzorak svakog je poslan na biopsiju i bio je uredan hvala B. Nalaz se ceka tri sedmice. Jedan od njih sam imala na bikini zoni i povrijedila sam ga vise puta pri depilaciji sto britvicom sto kremom za depilaciju<i da ne duzim kada god bi me nesto zignulo ili zateglo u tom podrucju ja sam se traumirala. Danas imam oziljke od 2 cm i mazem ih Kontraktubex gelom koji je odlican i nije stetan cak ni za trudnice. P.S. Ne cupkajte dlacice sa mladeza i to se tretira kao povreda IZVORNA PORUKA: mnn ja sam povrijedila viseču bradavicu...nije mi tekla krv...nego je samo bilo crvenilo oko nje...sad je prošlo ali se pomalo osušila...iči ču kod doktora i ako me više ne boli.kažu mi da su opasni oni madeži sa kojima si rođena...a oni su mi super.jedino me ta bradvica zeza...i to baš je sad u trudnoči našla, a prije je bila normalna...zakačila je sa čarapama... IZVORNA PORUKA: Visnja RR obavezno otici dermatologu...jer nikad se ne zna kakav je mladez... IZVORNA PORUKA: Daja_sa Bila sam kod doktora...i kaze sve dok nema promjena na mladezu da ne treba skidati ..Huh a ja se psihicki spremila reko sad se biti sjec sjec hehe...Ma nekako bi vise volila da mi je to skinuo nego ovako da gledam svako malo jel se sta promjenilo ili ne. Taj mladez je pomalo krvario dan-dva i stalo je...eto on je pregledao i kaze da je ok pa sad vidjecemo... Mozda ja odem kod privatnika pa na svoju ruku to ipak skinem...da sam mirnija... Hvala vam drage moje na ovim odgovorima IZVORNA PORUKA: Lorna I ja sam za skidanje,. Imala sam jedan ogroman, u oblikuz rna kafe i to u pupku. Nijhe mi smetao dok u trudnoci nije stomak narastao i ispupcio se pa i sam mladez nekako iskocio. skinuli su mi ga i sad mi je puno lakse. A inace puna sma benova, srecom malih