dzeni_nl -> RE: Dvolicne osobe (5.8.2009 19:04:49)
|
Evo me drage moje, tu sam. Ziva sam jos uvijek. Razlozi sto se nisam javljala su ti da sam sinoc poslije razgovora morala ici na posao, dosla sam kuci umorna tako da nisam vise dolazila na net. A danas je muz bio slobodan pa smo malo hodali. A sad ono glavno:sinoc sam pukla skroz i pocela razgovarati sa njim, on se prvo pravio da ne znam o cemu se radi, pa mi je onda rekao kako je sve procitao, vjerovatno prati sa posla sta pisem na rr. Kaze kako mu je krivo sto sma prvo sve rekla nepoznatim osobama, pa tek onda njemu, ali sam ja njemu objasnila kako sam mu vec 100 puta do sada rekla i da on to svakako prvi zna. Rekla sam da ne dolazi u obzir da budem sa njegovom tetkom i da idem kod svojih pa i po cijenu razvoda, u tom trenutku mi se cinilo kako je on bas skroz spreman na razvod i rekla sam mu da i ja nikad spremnija nisam bila na to. Sve sam mu rekla sta mi smeta kod njega i sta mislim o njemu mada to nije prvi put, a i on je meni rekao sta njemu smeta na meni. Naravno ako zelis da se odbarnis onda prvo napadni, tako on radi. Priznajem ja da i ja grijesim i to dosta, ali sve su to posljedice njegovog ponasanja prema meni, kao i njegove familije sto sam mu sinoc i objasnila. Rekla sam mu da se jos uvijek boji tetke i da slusa sta ona kaze, potom mi je rekao kako ona nije nista rekla za mene vec je samo rekla nije zar da ces cijelo vrijeme biti kod njenih? Pa sam ga ja pitala, a odkud ona zna gdje cu ja biti i gdje ces ti biti onda je usutio nije znao sta da mi kaze i tu sam ga uhvatila. Kaze kako se ona boji biti sama u kuci posto se podstanari sele i on ne moze nju da pusti da sama nociva. Kazem mu da ga ja netjeram da bude sa mnom, moze sam da bira. Potom mi je rekao kako je svojoj tetki rekao da cemo ici na more, pa sam ga ja pitala kako ce tad da mu tetka spava sama, kaze da ga nije briga neka se snadje. Usta sam posumnjala i rekla mu da nedolazi u obzir da ona ide sa nama na more, on kaze da nece ici, mada mislim da je htio i nju da povede, al sada neka se misli. I zakljucak: jos uvijek mi nije najjasniji, ali sam bar uspjela da kontam kada pokusava da me slaze i to mu dam do znanja. Rekla sam mu da za sebe mislim da sam zaista jaka osoba i mogu dosta da trpim i kako je fino biti jak, ali i jake osobe nekada posustanu, a ja sam vec poustala i spremna da odustanem od svega sa cim sam se borila svo ovo vrijeme. Tada sam vidjela tugu u njegovim ocima, ali sam samo pokupila kljuceve i krenula na posao, a on mi je samo rekao kako me voli, da sam mu ja sve u zivotu i kako bi bez mene bio nesretan. odgovorila sam da mu vise nista nevjerujem i zalupila vratima. Sinoc i danas vec vidim kako je bolji prema meni, ali se ja jos drzim svog. Izvinite zbog duzine posta, malo je duzi odgovor. Havala vam sto ste uz mene, velika ste mi podrska.
|
|
|
|