|
RE: moje dijete, tvoje dijete 14.4.2010 14:20:26
|
|
|
|
lilith
|
IZVORNA PORUKA: skorpija7 Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta. Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim. Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi. Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo. Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje. Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz meni je ovo stvarno fuj,nikad nista gore nisam procitala ovdje na forumu...kao sto rece vesela,trebala si prije vjencanja rascistiti sama sa sobom,mozes li prihvatiti ti to dijete ili ne...i bilo bi fer i postemo da se nisi ni udala...a opet,ako tvoj muz tako mlako reaguje na to da to osjecas prema njegovom djetetu i ne zasluzuje nikoga boljeg od tebe,vec upravo i jeste jedno za drugo,a to jadno djetesce ne zasluzujete... grozno,ne mogu sebi doci kako zlih ljudi ima
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
|
|
|