|
RE: moje dijete, tvoje dijete 22.9.2010 16:10:45
|
|
|
|
Visnja RR
|
prebaceni postovi IZVORNA PORUKA: triputmama imam prijateljicu koja je razvedena i ima sina od 5 godina pa je nasla momka skim je kao sada odlucila da stupi u brak i kao taj momak voli na neki nacin to njeno dete ali joj je dao jasno do znanja da nece od toga njemu placati vrtic ili skolu kasnije ili studije i da se ona ne nada da ce on misliti sutra na njega kad treba da mu se obezbedi neko stambeno pitanje kupiti mu kakav stan ili sta jos jer mu kao on nije otac to bi trebao njegov otac finansirati . Ne znam dali je to samo gruba "istina" to da ne moze niko tudje dete voleti i izdrzavati ili verujete da dete nista nije krivo i da ako on zeli ziveti s njenom mamom a svesan je da dete postoji mora se malo u njegov zivot ukljuciti i zajedno sve to........?! Inace prijateljica isto radi al je starh kako ce to kasnije izmedju njega i sina biti IZVORNA PORUKA: veeseelaa ja vjerujem da ima ljudi koji će biti korektni pa možda i voljeti dijete iz prvog braka svoje supruge il supruga al u većini slučajeva očuha i maćehu ne zanima to dijete više će neki gotiviti dijete iz komšiluka nego ono koje je rodila njegova supruga u prvom braku A ta tvoja jaranica je baš ćurka, zar može neko voljeti insana koji joj u facu sruči da je ne tangira njeno dijete iz prvog braka? strašno, ja bi radije ostala neudata a i taj lik je neki kokuzaner, e cuj nece placati vrtic? ja bijednika, ja ga ne bi ni briferom Pa hebo mukarca koji ne bi zbog zene svasta nesto, sta svasta sebi zene dopuste, pih IZVORNA PORUKA: dacy Moram priznati da mi se ne sviđa kako razmišlja momak tvoje prijateljice. Za mene bi bilo normalno da ako se odlučio oženiti s njome da naravno prihvaća i njeno dijete. Iako on nije biološki otac tog djeteta i ima ulogu očuha valjda ima neke osjećaje prema njemu. Nekažem ja da je njemu to dužnost to dijete školovati ali zašto ne pomoći toj majci, budućoj supruzi. Šta ako njih dvoje budu imali dijete hoće li on praviti razliku između njih. Mislim da hoće jer mi se ćini iz tvog posta kao takva osoba. Ove teme su jako osjetljive, i u većini slučajeva dijete najviše ispašta. Ja opet ne bih mogla biti sa takvom osobom, koja bi moje dijete tako "odbacivala". To je moje mišljenje, ali nismo svi isti. IZVORNA PORUKA: Visnja RR meni mnogo bitni ljudi u zivotu imaju situaciju u kojoj se ON ozenio s NJOM koja ima sina od 7 g ...ON ga obozava... mali ga zove tatom.... ko ih ne zna cak govori da mali lici na njega.... sretna pordica.... djete se voli uvjek, nase ili "tudje" al pod uslvom da smo ljudi a taj njen momak je kreten (izvinjavam se na gruboj rijeci) IZVORNA PORUKA: Hanady RR Ja sam uošte šokirana spoznajom da jedna žena može sebi dozvoliti da se zaljubi u čovjeka koji nju kao želi a ne njeno dijete. ja razumijem da je to delikatan situacija, da žena koja ima dijete iz prvoga braka balansira izmežu djeteta i očuha...ali ipak smatram da postoje oni muškarci koji odgoje ''tuđu'' djecu kao ''svoju'' i znam da i tvoja kolegica takvoga zsalužuje. Zato mi je bezpredmetno dati bilo kakav drugi savjet već da ona traži sebi ''treću''sreću...taj muškarac nije vrijedan njene paženj ni sekunde. A njega... njega iskreno žalim kako će živjeti sam sa sobom jako me zanima...takav nebi ni ''svojoj'' djeci dobar bio. IZVORNA PORUKA: hanabanana Nje budući muž je bio surovo iskren. Mislim da barem 85 % ljudi misli kao i on, ali ih 84 % to nikada ne bi naglas reklo. Ja ne bih mogla s takvim čovjekom živjeti. Ne zato što je iskren, nego zato što u njemu ne bih imala podršku u životu. ( slažem se s njenim budućim da njeno dijete treba prvenstveno da bude briga nje i dijetetova oca. Jer da otac plaća dijetetu vrtić, školu i ostalo, ne bi mu to trebao niko drugo plaćati ) IZVORNA PORUKA: koka i po Moj muz je dijete razvedenih roditelja. Njegov ocuh mu je bio bolji nego bioloski roditelji. Moze se voljeti tudje dijete ako je covjek insan ..a u ovom slucaju on to nije . Ne znam sta mi donosi sutra ali moje dijete je moje, i ne bi dozvolila da ga iko stavlja u drugi plan,taman kad nikad ne bih imala muskarca pored sebe. I na kraju sta ce mi takav,to nije muskarac on je obicni suft. Ako voli mene,voljece i moje dijete. IZVORNA PORUKA: veeseelaa e pa zamisli kad joj sad toliko priča sta će biti kad je oženi, ni ručak joj neće dati da joj napravi Visnja kazem vjerujem da ima ocuha dobrih, ja znam takodje nekoliko, znam i loših a znam i onih što se prave fini pred rajom a istina je malo drugačija O tome se uglavnom cuti Mozda ova mladja generacija i nekako al raja malo starija koja je odrasla sa ocuhom imaju ruzna iskustva Znam jednog momka koji je odrastao sa macehom, pricao mi je da je bez razloga znala s njim kad je bio mali od 8-9 godina ne pricati danima, plakala sam kad mi je pricao IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: hanabanana Nje budući muž je bio surovo iskren. Mislim da barem 85 % ljudi misli kao i on, ali ih 84 % to nikada ne bi naglas reklo. Ja ne bih mogla s takvim čovjekom živjeti. Ne zato što je iskren, nego zato što u njemu ne bih imala podršku u životu. ( slažem se s njenim budućim da njeno dijete treba prvenstveno da bude briga nje i dijetetova oca. Jer da otac plaća dijetetu vrtić, školu i ostalo, ne bi mu to trebao niko drugo plaćati ) i to što kažeš IZVORNA PORUKA: Hannica Bas je konj...nek' se ne uvrijedi zivotinja. IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Ja vam ne limvo ove teme, al danas me pošlo da radim stvari koje mi nisu u prirodi Iskreno, ako je žena finansijski situirana i nezavisna od "budućeg", ona sebi treba postaviti prioritete, šta joj je važno u životu i u braku. Jer je "budući" sebi u odnosu na dijete postavo redoslijed 1. finansije, 2. osjećaji. Znači, živjet će u braku, u kojem će svak svoje plačati (pa će ona izdržavati, uz ili bez pomoći djetetovog oca, sina) ili će finansije biti zajedničke, ali će izdvajanja za dijete biti u fening kontrolisana da ne bi otišla iz plače muža IZVORNA PORUKA: Hanady RR Taj prethodni da je ''valjao'' ona nebi ni došla u poziciju da se priča o plaćanju bez njegovoga učešća. Žena baš nema sreće A sve da na nju i ne mislim to dijete baš nema sreće...neće ga ni otac, neće ga ni očuh potencijalni...pa mislim ispade neko grdno dijete a ni krivo ni dužno. Ma ja sam također iznijela svoj stav...sa moje tačke gledišta taj meni nebi ''momak'' bio ni 5 minuta više...nakon ovakve priče...sva ljubav u vazduh bi otišla. IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: triputmama imam prijateljicu koja je razvedena i ima sina od 5 godina pa je nasla momka skim je kao sada odlucila da stupi u brak i kao taj momak voli na neki nacin to njeno dete ali joj je dao jasno do znanja da nece od toga njemu placati vrtic ili skolu kasnije ili studije i da se ona ne nada da ce on misliti sutra na njega kad treba da mu se obezbedi neko stambeno pitanje kupiti mu kakav stan ili sta jos jer mu kao on nije otac to bi trebao njegov otac finansirati . Ne znam dali je to samo gruba "istina" to da ne moze niko tudje dete voleti i izdrzavati ili verujete da dete nista nije krivo i da ako on zeli ziveti s njenom mamom a svesan je da dete postoji mora se malo u njegov zivot ukljuciti i zajedno sve to........?! Inace prijateljica isto radi al je starh kako ce to kasnije izmedju njega i sina biti Meni bi to bilo dovoljno da i drugi pt ne pogrijesim u zivotu. Ja kad volim nekog, volim sve sto je njegovo, pa makar imao i 5 djece. I ne znam kako neko ima duse da to tako kaze...Boze sacuvaj. To meni nije samo ISTINA to je meni UPOZORENJE sta je ceka u zivotu. Stalno neko odvajanje racuna, kalkulacije....ma fuj. Da je frajer pun ljubavi, rekao bi: "VOLIM TE, bez obzira sto imas dijete iz proslog braka, tvoje dijete je i moje, zajdeno cemo rjesavati sve probleme, pa i te po pitanju finansija oko pomenutog." IZVORNA PORUKA: triputmama ma nit je dete (jadno voli ga mama a i otac ga vidja i voli samo sto je pripao majci a ona ne moze sa ocem svatas i zeli novog momka) a niti je ona jadna zna sta zeli i ma sve i taj momak postaje polako proslost ali su te reci njegove mene zaintegrirale pa htedoh da vidim sta vi o tome mislite a vi odma te ona curka te dete jadno polako te zeneeee IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam Zao mi je tog djeteta valjda ce njegova majka shvatiti da taj lik zaista nije ono sto joj treba u zivotu........ Ako bi imali zajednicku djecu mozete misliti tek onda razdvajanja.......... Ja svog MM volim do neba i da je imao djecu zaista mislim da bi ih prihvatila pa kako na kraju ljudi usvoje djecicu a ne znaju nista o njima ni porijeklo ni karakter...... Ma suludo mi je uopste ovo i komentarisati nego se nadam da ce ta zena odustati od tog lika i naci srecu za to malo bice i sebe..... Odmah mi naumpadne moje djete kad setamo adj joj ovo daj ono kupi joj...... odvojimo od sebe da bi njoj dali ne znam da li ce biti zahvalna ali nasa je odluka da dode uz Boziju pomoc na ovaj svijet i dok smo zivi treba da pazimo na njih......
|