Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Imam jedno pitanje kada treba gledati da li beba ima dus tabene? Da li je uopste moguce utvrditi to dok je beba mala? I da li i kada se dijete vodi ortopedu, ili kome vec, da se provjeri da li ima dus tabane?
Asja je prohodala prije par dana, i gledam joj tabane i izgledaju totalno ravna, ali opet ne znam jeli rano da se to vidi? Ni ja ni MM nemamo dus tabane (ako to ima ikakve veze)... Kupili smo joj cipelice i tenice sa anatomskim uloskom.
Slusala sam jednu pedijatricu kad je rekla da do nekih 4 godine ne bi trebalo panicariti ako tabani nemaju pravilan oblik.Mislim da je za curicu koja je skoro prohodala takav oblik posve normalan. Opet ce ti se javiti cure sa vise iskustva.Lijep potez po pitanju uloska u obuci,vidjeces da ce se to regulisati akobogda .
Draga Adana Nemoj previse da se brines oko toga jos uvijek je rano da se formiraju tabani tako maloj bebi. Moj sin ima ravne tabane i mi smo isli na kontrolu kad mu je bilo dvije i po godine i dobili smo uloske koji se stavljaju u cipele tako da nema vise onih ruznih ortopetskih cipela. Uloske nosi vec godinu dana i prije mjesec dana smo isli na kontrolu i doktor je prezadovoljan kako mu tabani izgledaju danas.. Tako nemoj da se sekiras bez potrebe sve ce biti u redu...
eminak. hvala i tebi na odgovoru. Drago mi je cuti da je jos rano, i da ako dodje do toga da ima ravne tabane postoje ulosci, a ne one ruzne ortopedske cipele.
Adana, nista ne brini, tabani se tek kasnije formiraju. Ali ako mozes pusti Asju da sto vise hoda bosa, nemoj joj kupovati papuce sa gumom vec bez kao one carape. Kod kupovine cipela treba paziti da se mogu sto vise savijati i nije neophodno da imaju anatomski umetak jer je jos rano. Samo neka je bosa ili u carapama
mamina cura Asja uglavnom hoda bosa, u 99% slucajeva. Ja sam se pobojala da joj to mozda ne skodi... Cipelice i tenice su mekane i savitljive, ali eto i igrom slucaja imaju i anatomski ulozak. A ako nije bosa uglavnom je u carapicama sa onim gumicama sa donje stane da joj se ne klize. Hvala ti na odgovoru.
A zna li iko da li se i kada dijete vodi ortopedu da se pregledaju tabani??? Da li je iko od vas vodio svoje dijete?
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.