bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: acudesa RR Izgleda da je nekima samo pretilo dijete napredno??? Što, apsolutno, nije tačno. Pretila djeca nisu zdravija, imaju niz problema, od probavnih, koštanih, mišićnih... Moj dječak je "pomršav"...na takve komentare, tipa: "....sve OK, samo je mršav", ja kažem da je toliko u akciji da nema šanse da se ugoji, jede koliko može, važno je da je zdrav.... ja ga zovem: majkin žlipo ...mali žilavko, ima više snage od mene,al sva mu se rebra ocrtavaju Slažem se, Acudesa, da nissu samo debeljuškasta djeca zdrava i napredna. I Ema je zgoljo, iako je visočija od generacije. Mene to nimalo ne sekira. Ima dana kada slabo ili gotovo nikako ne jede, samo bi sikila, i tada sam zabrinuta. Kada jede uobičajeno, ona jede svo meso, svo povrće i voće, punozrnaati hljeb i keksiće i poneku nezdravu slatku stvar, pa ja nemam nikakvih problema niti brige sto nije debela. "Na sokolu najmanje mesa", kaže moja mama kada me tješi, ali neka su oni nama živi i zdravi, bili debeljuškasti ili mršavi. Mene samo nervira kada kažu "malo je mršava", jer težinom sasvim zadovoljava standarde za svoj uzrast (na 50. je centilu, doduše, a visinom na 100., ali to je sve u normali), jer ja sebi nikada ne dopustim da kažem nekome da mu je dijete "malo debelo:)"