scarlett -> zdravstveno osiguranje novorođenčeta (25.7.2009 2:10:28)
|
Drage moje, možda će vam ovo pitanje biti banalno, ali malo sam zbunjena. Ja sam trenutno na birou u Sarajevu, a moj suprug je zdravstveno osiguran u TK, tamo mu se uplaćuju doprinosi iako radi u Sa. Obzirom da ću se ja aBd ovdje poroditi, uglavnom sam dobila informacije da novorođenče biva zdravstveno osigurano preko oca, što bi značilo da bi sutra sa bebom morali u slučaju svakog zdravstvenog problema ići u TK. Upravo smo htjeli pokrenuli postupak promjene lične karte i odjave sa zdravstva u TK da bi se prijavio u SK, tako da bi i naš bebi ovdje bio zdravstveno osiguran. Međutim večeras smo dobili informaciju da je jedna žena svoju djecu osigurala na sebe, a ona je inače na birou, a suprug joj radi u drugom kantonu i tako su riješili taj status. Da li je ovo moguće ili je ustvari nebuloza? Jeli neka od vas upućena u ovaj sistem (ja def. nisam) ili da odem do biroa i pitam kakve su mogućnosti? U CIPSu je trenutno sistem u nekakvoj blokadi, pa da se uzalud ne maltretiramo, ako znate da bi bebi mogao biti osiguran na mene preko biroa. Nemojte zamjeriti mojoj neupućenosti. Hvala na svakom odgovoru![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|