Hannan -> RE: Slova.brojevi.boje (18.10.2010 12:11:37)
|
Mom M. haman od kad je uspio uzeti olovku u ruku, postala omiljena igracka. Negdje sa 2g je uspio nacrtati nesto sto lici na auto. Dugo vremena je bilo mama crtaj, babo, neno, svi smo mu morali crtati, sto je on kasnije pokusavao imitirati. Od prije nekih mjesec- dva poceo je da se interesuje kako se slova pisu, dodje do mene hajde mi napsii slovo , malo po malo haman naucio cijelu abecedu, pa je sad glavna preokupacija gdje god vidi slova, "sta pise", on prepozna slova ali ih ne sklapa u rijec.Elem, neki dan se zezam, sine koliko je mama bila protiv toga da se djeca prije skole uce slova, i koliko je govorila da ces jedini biti u razredu koji ne zna slova, ti me posteno demantira. Brojeve je sve naucio sa onim malim plasticnim brojicima, sto imaju magnet pozadi, tako sad bez problema prepoznaje brojeve. Skoro sma mu kupila super igracku, dodje tabla sa linijama koja je ujedno i magnetna, na koju moze pisati kredom, dodju brojevi -dva para cini mi se, i dodju isto dva para kao domine nalijepljeni 1,2,3..10 ribica, i cvjetica koji se lijepe na tablu, kao i matem. znaci. to mu je haman omiljena igracka. Dnevno, sigurno po 1,5-2h provede sa olovkom ili bojom i papirom....mama vise ne kupuje sveske, nego one pakete papira za stampac :) A da, kad isara papir onda cesto trazi makaze da to isjecka:)
|
|
|
|