scarlett -> RE: Ogovaranje-traÄanje (18.7.2009 16:17:29)
|
Uh...znam hiljadu takvih osoba, gdje se rijeÄi moraju vagati... to me umori. Primjetila sam Äak u zadnje vrijeme da mi se Äesto desi da s nekim s kim sam dobra i priÄam u povjerenju, nekako izvuÄe drugaÄiju suÅ¡tinu iz moje priÄe, nekako izokrene moje miÅ¡ljenje, pa nekad pomislim da sa većinom ljudi danas i ne možeÅ¡ porazgovarati, da svako o tebi stvori sliku onakvu kakvu sam želi da ima. Imala sam nedavno sluÄaj sa najboljom prijateljicom da me nazvala paniÄarem jer sam joj priÄala o nekim komplikacijama koje sam imala u trudnoći, a to sam radila samo da je posavjetujem ako bi se i njoj sl.desilo, jer je i ona u drugom stanju - nisam je prepadala niti htjela sikirati, nego samo da zna kako će postupiti u ne daj Bože istoj situaciji i opet sam uvijek naglasila, da se za sve konsultuje sa vlastitim ljekarom, jer svaka trudnoća je individualna. Njen komentar da sam paniÄar bio mi je kao Å¡amar. Ja o tim kompl. nisam nikom priÄala u svom okruženju da se ne bi sikirali i da ih ne opterećujem i kada me ko pita kako sam uvijek s osmijehom odgovaram da je sve super. Isto tako imam prijateljicu koja će po 100 puta pitati direktno stvari koje Äak smatram intimnim, a ne daj Bože da ja nju tako neÅ¡to pitam, to bi bila uvreda. Znam da ovi primjeri nisu adekvatni za temu traÄanje, ali mene nerviraju navedene stvari i joÅ¡ mnogo njih. LakÅ¡e mi pada i vagati rijeÄi sa ljudima za koje znam da traÄaju, barem znam kakvi su i Å¡ta mogu oÄekivati i tu je svaka konverzacija povrÅ¡na, teže mi pada kada mi neko od koga ne oÄekujem prebaci neÅ¡to neosnovano, a nije da nisam samokritiÄna osoba.
|
|
|
|