mojamura -> Djevojka hoče prespavati kod dečka (9.10.2007 9:43:40)
|
Kči, (nek joj bude ime Lejla) jedne žene (recimo da joj je ime sonja) koju znam ima 18 skoro 19 godina. Sonja je vrlo stroga mama, i Lejla nije smijela nikada ni u disko ni u kino ako nije išla ona sa njom negdje do prije jedne godine. No Lejla je na bazenu upoznala dečka i počeli su da si telefoniraju i pišeju mailove. Naravno, zaljubili su se. Lejla je frizerka, radi u jednom salunu, ima svoju platu i sve. Ali Sonja je još uvjek ne pušta da bi ona prespavala kod svog dečka. No jučer sam srela Sonju i naravno rekla mi je kako je njena kči luda, kako ne sluša.... Onda sam joj samo kazala, da se meni čini da ima kči dovolnjo godina, da bi morala znati što radi, i, da ako joj bude sve branila, če se možda i dogoditi da ode od kuče. No Sonja je počela plakati i rekla, da si nije mislila, da ču joj to kazati i kako sam uopšte mogla, jer po njenom, Lejla je još djete, koje treba odgajati. No onda sam samo rekla: draga sonja, sjeti se, koliko godina si ti imala kad si se udavala i kad si rodila prvo djete. (imala je 18 godina i dva mjeseca poslje vjenčanja rodila je Lejlinog starijeg brata.) A što se vama čini, da li je Sonja u pravu, ili bi lejla mogla da spava kod dečka?
|
|
|
|