scarlett -> RE: Život bez auta (18.7.2009 13:45:43)
|
Ja nemam položen vozački, niti imam namjeru polagati - ne mogu sebe zamisliti za volanom, nikada me to nije privlačilo. Odrasla sam u malom gradu i moja porodica nije imala auto, a nije ni bilo potrebe. Sada u Sarajevu pogotovo nemam želju da vozim, psihički se moram pripremiti kada sa suprugom idem u Centar, iako on vozi, gužva me ubija. U ovom ljetnom periodu radije i prošetam više stanica, nego da se guram u troli ili tramvaju. Ipak ne mogu reči da bih mogla bez auta sada kada sam u drugom stanju, par puta sam imala neke komplikacije i nema šanse da smo se mogli peglati do GAKa po JPS. Dešavalo se da sam za jedan dan morala obići DZ Ilidža GAK i DZ na Vojničkom, suprug je radio i ja ovako debela i teška sama sebi, hajd po tramvaju, busu, presjedanje, al najveća čast je što ti na kraju opet trudnica ustane i oslobodi mjesto kada izađe, drugi ne vide da je to kulturno i POTREBNO, ma mogla sam uzeti i taksi, ali to bi me "oderalo". Mislim da su i karte u JPS skupe, ako presjedaš. Smatram da je u Sarajevu auto za obavljanje poslova i hitnih situacija stvarno neophodno. Teta Berta i moj suprug kad radi, često molim nekog da me odveze na GAK ili sl. i stvarno nije zavidna situacija, ali eto... ko mi je kriv kada ne polažem, mada bi onda trebalo još jedno auto,... ma sve to vuče trošak za troškom.... Mene malo nervira ova gužva, kako je prije rata juga 45 vozao i Sejo iz Zabranjenog pušenja i njegov otac i dajđa i amiđa i komšija, pa nije bilo gužve u gradu. hehehe[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Sad auto ima i otac i mati i sin, pa je ovolika gužvara. Šalim se malo, svako gleda da sebi olakša život i omogući komfor u skladu sa svojim mogućnostima.
|
|
|
|