RE: Vid, očuvanje, dioptrija, naočale (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Anoniman -> RE: Vid, očuvanje, dioptrija, naočale (28.4.2010 23:54:04)

IZVORNA PORUKA: idana_85

Hej drage moje, kad me vec podsjeti tema, imate u fotooptiku na malti snizenje 80%. To mi je mama rekla, Cetvrtkom se narucuje dolazi i doktorica pa radi pregled, mamu je sve skupa kostalo (ne znam da li se pregled naplacuje), znaci sa staklima i okvirom 50 KM

A joj a mi Sari prije 2 mj. baš tu kupili naočale, nije bilo sniženje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  hajd'' nema veze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

idana_85 -> RE: Vid, očuvanje, dioptrija, naočale (29.4.2010 21:46:18)

IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: idana_85

Hej drage moje, kad me vec podsjeti tema, imate u fotooptiku na malti snizenje 80%. To mi je mama rekla, Cetvrtkom se narucuje dolazi i doktorica pa radi pregled, mamu je sve skupa kostalo (ne znam da li se pregled naplacuje), znaci sa staklima i okvirom 50 KM

može se i u apoteci kupiti naočale za 20km.samo doneseš nalaz koja ti je dioptrija i kupiš.
ja imam za vid Vogue ''00km.nije mi žao dati novac ako su za vid ali ako su sunčane e tolke pare nebi dala[sm=smiley3%27.gif]

Moja milenium, ne dajem ja na suncane naocale vise od 500 KM, moje su kostale preko 200 KM, ali sam dobila veliki popust pa platila 110KM. A mama je uzela naocale za vid, nisu suncane :D

milenium -> RE: Vid, očuvanje, dioptrija, naočale (29.4.2010 23:26:35)

ma znam idana,nego samo sam ti htjela reć da imaš za vid kupit i u ljekarnoj,onako solidni okvirovi,ako su za starije osobe.a moje vougice su za vid,ja sunčane nemam ni jedne.[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Vid, očuvanje, dioptrija, naočale (14.6.2010 21:32:37)

prenos postova

IZVORNA PORUKA: mery mama

Hajde da vidimo ima li vas kojima je ovo sastavni dio zivota,nosite lece ili naocale...iskustva,doktori

IZVORNA PORUKA: koka i po

Ja nosim čale od neke 1995g i baš su mi dodijale.

Nisam ni znala da ne vidim dok drugi nisu primjetili da kad pecam nevidim plovak čim je malo dalje.
Početna dioptrija je bila 1,50 na daljinu.S vremenom se smanjila  a sad nemam pojma kolika je.Nisam bila dugo na kontroli.Uglavnom i dalje dobro vidim kroz ove naočale

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]