Anoniman
|
Drage moje, gledajuci teme koje postoje na ovom pdf, nisam pronasla ni jednu temu koja bi mi dala odgovora. Naime imam jedan veliki problem, pa vas molim za misljenje i eventualnu pomoc... Imam djevojcicu od 5 godina... Sretna je, vesela, druzeljubiva, voli sve i svakoga, ali ne voli da se mazi... Medjutim, od samog rodjenja, veliku paznju i ljubav poklonila je mom rodjaku, od tetke sinu, kojeg i sama jako volim, kao brata. Uvijek je bilo Bocko na jednu stranu a svi ostali na drugu (Kako svi imamo nadimke iz crtanog Fifi, ja sam Ljubica, otac je Bumbo, rodjak je Bocko). Eh problem se javlja ovih dana, jer se Bocko aBd zeni za 15 dana... O tome se prica vec dva mjeseca, ali jucer se desilo nesto zbog cega sam osjetila zabrinutost. Naime, moja mama je kupila prsten za mladu. Naravno, jucer mi ga pokaze. Medjutim, moja princezica me pita sta je to, a ja kao i sve sto joj objasnjavam, fino i blago joj objasnim da je to prsten za Bockovu mladu, kad se ozene, da joj nana pokloni, da bude nam lijepa mlada i da ima uspomenu na nanu. I logicno, ponudim i njoj kutijicu da pogleda i kaze da li se njoj svidja. U tom momentu sam vidjela suze u ocima moje princezice, energicno je odbila da uopste pogleda taj prsten... Nije vise progovorila ni rijeci... Kad smo sjele u auto pitala sam je sto je tuzna, da bi odgovorila nema veze... Nije cak htjela ni sladoled koji sam joj nudila da kupim.... Dakle, zabrinuta sam jer znam koliko voli Bocka, a shvatam da ce tesko prihvatiti cinjenicu da se on zeni i da ce imati zenu pored sebe, koju ce voljeti, s kojom ce zivjeti... Posebno se bojim kad shvati da ce odseliti u kucu koju je kupio, tako da nece vise zivjeti tu odmah pored nas... Da ne duljim vise, nadam se da ste shvatile poentu moje price, pa vas molim za vase misljenje i moguce prijedloge sta da radim, kako da joj ublazim bol i priblizim situaciju i objasnim da to nista nije strasno, vec naprotiv da treba da se veseli. Hvala vam.
|