RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe

Poruka

mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (14.9.2011 18:52:06)

Meni izgleda kao obicni Mei Tai i nebih sigurno svoju bebu od 2mj stavila unutra.... Ja sam Henu nosila u slingu a od 5,5mj smo presli i na Mei Tai (za duga nosenja)  ali i dalje nam je sling bio prvi radi prakticnosti. Wrap maramu nisam imala na zalost....

palachinken -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (15.9.2011 8:16:38)

I ja sve vise naginjem wrap-u, malo sam guglala i nasla sliku male bebe u ovome, skroz propadne unutra, nije zgodno za njih, ipak je ovo za vece bebe, djaba sto oni reklamiraju da mogu od rodjenja.

mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (15.9.2011 14:09:59)

Wrap je idealan i za hladnije dane koji ce nadam se poceti dolaziti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a vidjela sam da i nose bebe u skijaskim jaknama  - preko jakne se lako razvuce. I stvarno nisam cula nizakoga da nije uspio nositi u wrapu dok za sling imam dojam da se neke mame slabije snalaze. 

palachinken -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (16.9.2011 8:44:39)

Evo prva ja nikako ne znam sa slingom- doduse ja krivim kroj slinga i materijal [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
mamina cura, sta ti mislis moze li se beba u marami nositi i okrenuta od mene (kad bude starija), da razgleda okolinu?

mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (16.9.2011 10:27:02)

Zbog opterecenja na kicmu i karlicu inace ne preporucuju taj polozaj. U slingu se moze od 6mj nositi da beba gleda naprijed ali je i dalje sklupcana sa nogama u slingu pa je to ok. Meni taj polozaj nije odgovarao jer me je pretezao naprijed od cega me je jako brzo zabolila kicma.... Najvise nam je odgovarao polozaj t2t i na boku. 

palachinken -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (14.10.2011 14:29:15)

Opet ja sa 1000 zasto [sm=smiley1.gif] Stigao je wrap, predivan je, malo smo se nosali po kuci, mali se ne buni, a i meni je fino za kicmu. Stavljala sam ga u newborn hug hold, ono sa nogama unutra. Posto je njemu skoro 3 mjeseca i povelik je, da li bih ga smjela nositi sa nogama van? Doduse, sad je hladno pa mozda "noge unutra" i nije lose jos neko vrijeme?

mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (15.10.2011 15:57:28)

Vidi kako vise godi bebi. Mislim da bebe od 3mj inace nemogu dovoljno rasiriti nogice da budu u pravilnom polozaju. 

mamma mumi -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (19.12.2011 18:26:12)

Gdje imam kupiti sling i mei tei u sarajevu?

Latinka -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (9.3.2012 23:49:49)

I ja bih kupila neku od ovih marama. Stvarno, ima li ih kupiti u Sarajevu ili zna li neko odakle se mogu naručiti?

Miracle*3 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (27.4.2012 23:06:10)

ja danas kupila wrap, super je, bas sam zadovoljna

MRVA2 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (7.5.2012 15:49:02)

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

ja danas kupila wrap, super je, bas sam zadovoljna

gdje se ima kupiti u sarajevu i koja je cijena?
i koja je razlika između wrap-a i sling-a ima li neki link da pogledam kako to funkcioniše da mi dijete ne ispadne [sm=smiley36.gif]
i da li ima neka dobna granica od kada i do kada [sm=smiley36.gif]
moja bebara ima tek 2,5 mj.

djoisa -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (7.5.2012 15:56:28)

wrap mozes kupiti na mybabysaurus.com, ili ako si spretna mozes ga napraviti i sama pamucno platno sa 5%elastina duzine cca 5 m, sirine cca 0,5 m :)

ovdje mozes vidjeti nacine nosenja wrap marame http://www.wrapyourbaby.com/index.htm 
ili na  http://www.hug-bug.com/sr/kako-vezati-hug-bug-maramu.html

ja i moja beba smo uzivali u wrap marami i svima bih je preporucila

u wrap marami beba moze biti od prvog dana tj od rodjenja...pa sve dok mamina ledja i noge mogu podnijeti bebinu tezinu

enno -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (10.5.2012 17:43:36)

ova marama je prava stvar za bebu. Sreco sto sam ja kupila dok sam ja isla kod mojih u Indoneziji. Sada imam bebu stara 1 mjesec, pa nju nosim ovom maramom po kuci, kad moram raditi. Radim pred kompjuterom, a djete fino u toj marami a budna :) Sjecam se kada sam ja bila mala, moja mama me nosila isto tako.

lana32 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (14.5.2012 10:57:01)

Zna li iko gdje se može nabaviti Mei Tai nosiljka u Sarajevu ?

MRVA2 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (15.5.2012 10:12:47)

Stigla je wrap marama [sm=bravo.gif] odlična je. [sm=duda.gif] su sam nosila i super je prihvatila [sm=smiley36.gif] Hvala još jednom puno[sm=bravo.gif]

lana32 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 8:29:51)

Dobila sam mai tai naručen od mamine cure ,beba je super legla u njega ,hodale smo po gradu ,i vrlo sam zadovoljna. Imala sam klokanicu ,ali s mai tai je puno lakse i pristupačnije i za mamu i bebu ,još isprobavamo različite položaje i mogu preporučiti svakome. Na kraju mi više ni kolica ne trebaju ,a i bebi je daleko ljepše ,mirna je ,uživa i samo gleda ,čini mi se da bi tako mogla satima .

martajay -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 9:30:43)

IZVORNA PORUKA: lana32

Dobila sam mai tai naručen od mamine cure ,beba je super legla u njega ,hodale smo po gradu ,i vrlo sam zadovoljna. Imala sam klokanicu ,ali s mai tai je puno lakse i pristupačnije i za mamu i bebu ,još isprobavamo različite položaje i mogu preporučiti svakome. Na kraju mi više ni kolica ne trebaju ,a i bebi je daleko ljepše ,mirna je ,uživa i samo gleda ,čini mi se da bi tako mogla satima .

upravo tako.... i ja sam svog bejbija nosila u maj taiju vise od godinu dana, svaki dan.... kolica gotovo da nisam ni koristila. praktican je, svuda mozes stici sa bebom... ruke slobodne..... savrsen je! uzivancija i za mamu i za bebu.

teacher75 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 16:04:12)

ja vam se divim kako po ovoj vrucini mozete djecu nosati u nosiljkama[sm=smiley1.gif]

mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 21:45:26)

[sm=bravo.gif] za nosenje [sm=bravo.gif]

A ne vjerujem da iko nosi bebu po vrucini, vjerovatno se setkaju ujutro po hladovini do nekih 10sati i navecer. Beba se moze nositi i samo u peleni sto je sasvim dovoljno za ove uslove.
Ja sam inace od onih koji se osipaju na kolica pored auta tako da bih se radije i oznojila noseci nego gurala kolica pored ceste ili cak parkinga, punog gasova, olova i prasine sto se i ne vidi golim okom....a bas na visini gdje beba lezi.

mamma mumi -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 22:57:20)

Da li neko ima za prodati polovnu wrap maramu?

mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 23:07:32)

Ja sam vidjala na pik.ba

mamma mumi -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 23:15:00)

nema gledala[sm=smiley13.gif]

animagical -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (2.7.2012 23:30:44)

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Da li neko ima za prodati polovnu wrap maramu?

pitaj na temi baby bazar

lana32 -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (4.7.2012 17:49:48)

Mai tai mi se svakim danom sve više sviđa,mislim da ću za koji dan sve ovo opreme što imam i kolica i nosiljke i klokanicu sve staviti na prodaju ,naprosto mi je sad to višak stvari .
Ne izlazimo po vrućini ,jedino malo ujutro i navečer,ali zato predosjećam da ce mai tai biti idealan za hladnije jesenske dane [sm=smiley1.gif]

djoisa -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (5.7.2012 8:19:29)

kolica ostavi, trebat ce ti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja sam nosila do cca 10 kg, kasnije nisam mogla..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>