Lejla Ka -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (27.1.2010 23:55:18)
|
Ja sam mama maramašica. Dok sam bila trudna sa sinom, odlučila sam da ćemo se nosati u marami, jer sam imala loše iskustvo sa kengurom. To mi se učinilo i beskrajno praktično za drugo dijete, da imam slobodne ruke za prvo. Sling mi se u to vrijeme za početnicu činio nesiguran, pa sam se odlučila za maramu. Elastičnu sam uspjela naručiti netom iz USA, a čvrstu sam našla ko jedne žane u SA koja ih je dobavljala iz HR. Bebca sam počela stavljati u elastičnu sa neka 2 mjeseca, i nije bio baš odmah oduševljen, no brzo se oduševio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nakon toga nismo mogli nigdje otići na duže bez marame jer bi mu kolica za čas dojadila. Marama mi je bila praktičnija i kad sam se sa bebom kretala sama, da ne vucaram kolica po našim isparkiranim trotuarima. No ipak sam ga kasnije, iza 8.-9. mjeseca počela lagano navikavat na kolica jer sam znala da neću moći fizički izdržat isključivo nošenje, a i kad ostane na čuvanju nana neće moći da ga nosi. Već se odavno slabo nosimo u marami, on fura na nogicama, u kupovini sjedi u kolicima. Mei Tai mi je prelijep, ali mislim da ne bih započinjala ponovo sa nošenjem, on je potežak, a meni su leđa već dosta stradala. I svima preporučujem ove nosiljke, naročito elastičnu maramu za početak. To mi dođe kao produžena trudnoća, beba je i dalje uz mamu, sluša joj srce, osjeća miris, grije se, lakše se adaptira na ovaj svijet.
|
|
|
|