mamina cura -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (7.5.2008 21:33:38)
|
Meni se ne cine lose, samo malo im je slab dizajn. Mislim na materijal. E sad, ako jos nisi rodila a mislis nosati bebicu od rodjenja, onda ti je bolje da kupis maramu. I ja sam nabavila svoju dok sam bila trudna. Marama je bolja jer se brze montira i nosa. Ali mene od marame bole ledja a to mi je i profesionalna deformacija.. A mei tai je puno bolji i lakse je dijete nosati jer se opterecenje na mamu drugacije rasporedjuje. Ja sam svoju malu malo nosila dok se nisam konsultovala i vjeruj mi u roku od pet minuta mi je zaspala. Ne namjeravam ga nositi jos mjesec dana. Mislim da je bolje imati i jedno i drugo jer sama kolica za male bebice su velika i meni ne mogu stati u gepek pa tako svuda gdje idem po gradu stavljam je u maramu a njoj se to bas i ne svidja i kao da se ne moze namjestiti. Ali kad dugo hodamo zaspi i sve bude dobro a meni odpadne rame i ledja... Za kengurka sam cula pravo puno losih stvari i u njemu dijete bukvalno sjedi dok je u mei tai rasirene noge i podrzano je ledjima. I puno je teze nosati dijete od 6 mjeseci zbog kilograma, opet zbog razlicito rasporedjenog opterecenja. Ja sam starijeg nosala po kuci i nije mi bio tezak. Ni ja nisam nikome vjerovala dok nisam probala i stvarno je super mei tai nosiljka. Na kraju je najlakse vozati dijete u kolicima ali meni fali ta toplina nosanja, preljep je osjecaj za majku.. Ne znam da li sam ti ista pomogla...Da si mi blize pa da vidis... Ja ne mislim koristiti maramu jos dugo jer malena postaje teska ali tati super stoji pa mislim da ce on nastaviti nosati....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|