Lulu_ -> RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling (3.7.2009 10:16:55)
|
IZVORNA PORUKA: pingpong Mamina cura, svaka čast na tvom trudu i kreativnosti!!! Mene zanima nekoliko stvari što se tiče MT: da li MT ima univerzalnu veličinu za različit uzrast bebe, do koje dobi/kilaže se djeca mogu nositi u MT i, naravno, cijena? Moja bebi sa 5 mjeseci vec ima preko 7 kg, pa ne znam hoce li mi biti preteška da je nosim u MT sa 6 i više mjeseci... Ne navikavam svoje dijete da je nosim po rukama, ali nekad, kad je moram nositi, užasno me zabole leđa. Mei Tai mi se čini praaaavo praktičan, pa bi mi sve informacije puno značile da donesem konačnu odluku: Mei Tai ili Niš-tai [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mt je univerzalne velicine ali mamina cura je meni napravila jako siroke kaiseve posto je mt pretezno koristio mm,pa da mu je udobnije. u mt se nosaju dijeca do 15 kila mt se moze koristiti od 4 mjeseca bebine starosti mt je super ali mein je sling zakon pogotovo za bebu od 7 mjeseci brze se stavlja i vadi i nema vezanja... sa slingom mozes sve da radis cak i da dojis hodajuci , sto sa mt ne mozes sling ima puno vise pozicija i nacina nosenja
|
|
|
|