Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 9.12.2013 11:42:18
Lala87
Zdravo svima,
ovih dana treba da uradim nalaz za insulinsu rezistenciju u labaratoriji u Tuzli, pa se nadam da ce neko od vas moci da mi objasni na koji nacin se to radi..:)
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 9.12.2013 12:09:30
maxus svratila
lala
jel na gradini????
pa nista, mislim da trebas otic ranije poranit gore, ili odi dan dva prije ( meni brat gore radi pa sam ga poslala na nuklearnu da pita, oni su mi rekli da dodjem odredjeni dan, da ne predejem knjizicu, nego da se njima javim odma, nije stela) nego, moras vadit krvi oko 4 puta mislim, pa zato se javis onim tetama, da ti odma pocnu vadit krv. Pa nista, poneses secera odredjenu gramazu, to su oni rekli braci koliko secera na osnovu moje kilaze, izvadis jednom krv, pa popijes agdu i vade ti opet krv jos 3 puta svakih pola sata.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 9.12.2013 13:00:28
maxus svratila
Pa ja, jer moraju da zakazu jer se ostane gore dva sata....
i ja cu morat uskoro opet da kontorilisem, jer sace skoro godina odkako trosim siofor, pa da vidim stanje. a ko te uputio da radis, jesil rpije radila hormone, pa na osovu hormona, ili??
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 9.12.2013 13:37:49
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: maxus svratila
lala
jel na gradini????
pa nista, mislim da trebas otic ranije poranit gore, ili odi dan dva prije ( meni brat gore radi pa sam ga poslala na nuklearnu da pita, oni su mi rekli da dodjem odredjeni dan, da ne predejem knjizicu, nego da se njima javim odma, nije stela) nego, moras vadit krvi oko 4 puta mislim, pa zato se javis onim tetama, da ti odma pocnu vadit krv. Pa nista, poneses secera odredjenu gramazu, to su oni rekli braci koliko secera na osnovu moje kilaze, izvadis jednom krv, pa popijes agdu i vade ti opet krv jos 3 puta svakih pola sata.
čuj, Vi nosite šećer, kod nas oni na nulearnoj daju tu kesicu
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 9.12.2013 13:40:18
Lala87
Ginekolog mi je dao uputnicu, nisam jos nista radila od nalaza. Ovaj mjesec sam na klomifenu, pa cemo vidjeti. Na osnovu ultrazvuka mi je rekao da su mi jajnici policisticni, zadnja dva ciklusa nije ustanovio ovulaciju...
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 9.12.2013 19:37:24
maxus svratila
Ja ti ne mogu reci nista o tome, jer su kod mene ciklusi uvijek bili normalni. Ali nemam PMS-a, ne bole m grudi, nisam napuhana, smanjuju mi se bubuljice, smrsala sam, iako nisam bila debela, mislim tamam sam sad.....
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 10.12.2013 16:50:37
lala10
IZVORNA PORUKA: Dalija098
Onaj, ima li koja ženska koja duže troši metformin da mi kaže kad su joj se ciklusi regulisali?
ja sam ga pocela piti sredinom januara,tz u pola ciklusa krenula i menga dosla 29 dc i od tada sve uredno nastavila dolaziti do septembra kada sam . s tim da sam se ja pridrzavala maksimalno u ishrani,slatko izbacila, 2 put sedmicno trening i smrsala sam 6-7 kg. setnoooooo
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 10.12.2013 21:01:47
Dalija098
Lala10 hvala na odgovoru :-) I ja sam skroz promijenila ishranu i vježbam. Moji ciklusi su totalno neredovni, izostaju po više mjeseci. Danas, nakon sedmicu terapije je spontano stigla i jaaaaaaaako me iznenadilo. Nije je bilo par mjeseci. Ne mogu da vjerujem............
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 10.12.2013 23:19:31
Twinkies04
Dalija098 super drago mi je da reagujes na siofor...bit ce to sve ok vidjet ces,jer znaci da ima efekta. Ja ga evo pijem 2 mjeseca jos uvijek nije dosla.Veceras bila kod dr.na kontroli dosla kuci kad kao ono malo krenulo,ali je endometrij tanak tako da ne ocekujem nesto puno..Siofor znaci djeluje,kod mene malo sporije jer se to kod mene dugo vremena sve vuce,inzulinemija je ok sada,tako da ocekujem za 2-3 mjeseca da se barem ureduje.to bi mi bilo olaksanje,jer bi mogla onda da krenem s postupkom IUI ili IVF vidjet cemo...
''I mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put. Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu''.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 7:43:23
Ma_Ja
Zenice, jutro.
Mene pocinje nesto da buni kod Siofora. Otkako ga pijem ja se super osjecam, kilaza dosla na svoje, ne debljam se vise od zraka i vode . Cikluse nisam nikad imala neredovne, mozda mi se samo par puta desilo da sam dobila 2,3 dana poslije 28. dana ciklusa, ali to bas rijetko. Medutim, u zadnje vrijeme pocinjem da dobivam na 27. dan. Siofor moze skratiti nas ustaljeni, normalni ciklus? Ili je normalno +/- 1 dan?
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 8:39:34
Ma_Ja
Stvarno je lijepo procitati kad neko naspise da je imao uspijeha sa Sioforom. Meni moja dr. kaze da je to jako dobar lijek i da mu treba dati priliku. Ja ga pijem od aprila i prosli mjesec mi dr. rece da je to kratko vrijeme da bi on popravio to sto treba da popravi, tako da se izrazim.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 9:20:09
Dalija098
I ja mislim da je super lijek. Iako nemam problema sa težinom, jer sam se bukvalno UVIJEK ''čuvala'' jer sam se debljala, kako neka od vas gore reče - od zraka i vode haha, voljela bih da skinem 3 kg. Nemam nikakvih nuspojava od lijeka, samo prva tri dana lagana mučnina. Sada mi super prija. Ja pijem minimalnu dozu, 500 mg po pola tablete 2 x dnevno.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 9:29:32
Ma_Ja
Haman da je moje debljanje od vode i zraka bilo kao rezultat inzulinske rezistencije i, hvala Bogu, bas sam to dovela u red, s tim da ja pijem 2x500mg svaki dan, ujutu i navecer. Dr. me je upozoravala na nuspojave lijeka na samom pocetku, ali moj ga je organizam objerucke prihvatio. E desilo mi se jednom da sam mislila da nisam ujutru popila lijek pa sam na jutarnjih 500mg dodala jos 500mg plus vavecer 500 - taj dan sam se intenzivno druzila sa wcom.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 14:36:13
Dalija098
Ma_ja koliko si smršala od metformina? Ja sam ove 3-4 kg viška nabacila prije 3 godine i od tada su mi ciklusi još neredovniji. Prije toga su bili manje-više redovni i bolni. Sada su možda 2x godišnje bolni. A inače mi je dr. rekao da je bolje kada su ''jači'' ciklusi.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 19:21:06
Ma_Ja
Evo kopija poruke koju sam pisala za sretna_mama, a tice se metformina i kilograma:
Moja normalna tezina je inace oko 67,68kg i 2012. me je moj bivsi ginekolog nakljukao sa kojekakvim hormonima tako da sam bila dosla do 75 i kako tamo napisah debljala se od zraka i vode. Od aprila kako sam pocela sa Sioforom jedem sve zivo i u bilo koje doba, ali slatko NIKAKO.Sad imam 67.
RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete 11.12.2013 19:34:19
Dalija098
Ja imam 61, treba mi 57-58. S tim da sam dosta jaka u predjelu stomaka i kukova (inzulinska garant krivac) i noge onako... Ja sam također slatko skroz izbacila (nikad nisam jela pretjerano), izbacila sam sokove, bijeli hljeb, ne jedem poslije 8. Rekla mi je da ne jedem ni voće poslije 8 ali ja stvarno ne mogu zaspati gladna pa navečer jedem jabuke, narandže... Najteže mi je palo odreći se meda, jer ga odavno jedem svako jutro natašte za imunitet... Ali eto šta se može