tea lana -> RE: Preminuo glumac Zan Marlot :( (12.7.2009 23:28:36)
|
Prijatelji i kolege o Žanu... Feđa Isović, scenarista:- Teško mi je u ovom trenutku. Žan i ja smo jako dugo sarađivali, to je glumac sa kojim sam najviše radio sve ove godine, a on je sve uloge koje sam pisao za njega donosio sa puno odgovornosti, glumačkog dara i pozitivne energije. Privatno smo bili prijatelji, a to prijateljstvo bilo je čudnije od ostalih... Ja se obično družim uz čašicu alkohola... a Žan nije pio. No bez obzira na to, svi sati provedeni s njim bili su posebni, puni humora i smijeha... Privatno je bio onakav kakav je bio i u profesiji - odgovoran, duhovit, neko ko je znao gajiti i čuvati prijateljstvo. I zadnjih dana svog života nije posustajao i šalio se. Rekao mi je :'Ja idem na onaj svijet tako da naplaćujem poruke koje imate za Benjamina (op.a. Filipovića). Zlatko Topčić, direktor Kamernog teatra 55:- Odlazak velikih i dragih ljudi uvijek doživljavate kao lični gubitak.Loši glasovi o Žanovom zdravstvenom stanju stižu već dva mjeseca,ali jutrošnja vijest o njegovoj smrti uvijek vas zatekne nespremne. Svijet je danas nekako manji, a vi pomislite kako ni život ni smrt ne funkcioniraju na principu pravde jer najbolji među nama odlaze prvi. Ovo je zaista nenadoknadiv gubitak ne samo za Kamerni teatar 55 i za naše glumište, nego za bosanskohercegovačku kulturu uopće. Senad Bašić, glumac:- Šta reći… teško je imati bilo kakav komentar na ovo. Zgranut sam i zblanut. Koliko god nam je bila poznata dijagnoza, ovo je šok. Izgubio sam i prijatelja i kolegu, jer nas dvojca smo na daskama nastupali mnogo, mnogo puta. Za mene je ovo veliki gubitak, jer Žan je prije svega bio divan čovjek. Najteže mi je što je otišao tako mlad. Davor Pušić, producent:- Žan je bio odličan glumac i sjajan saradnik, jednostavan, duhovit, neposredan... Spadao je među ljude sa kojima je bilo jako lako komunicirati i razumjeti se. Drago mi je što sam imao prilike godinama sarađivati s njim, bio je dio FIST-a i velikog broja projekata koje je uradio za FIST, prijatelj i kolega koji će nam svima jako nedostajati.
|
|
|
|