Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zastoj u motoričkom razvoju 21.12.2009 19:04:27
tea lana
IZVORNA PORUKA: pingpong
Nikad nije imala problema sa kukovima, tako da mislim da joj ovo malo odgurivanja neće štetiti. Njoj je ipak 10 i po mj. Neću ništa forsirati niti pretjerivati...
pinpong ne bih da ti solim pamet ali ja mislim da slobodno mozes pomalo stavljati u taj polozaj i po malo je pustiti da cupka,jer moja Lana je prohodala u desetom mjesecu.Znam da je Esmica imala problema ali mislim da bi vec je slobodno po malo trebala pustiti da se oslanja.
RE: Zastoj u motoričkom razvoju 23.12.2009 17:36:14
Anoniman
Evo, drage hanumice... bili smo i kod ortopeda, dr. Bećirbegovića. (Opet je morala štela da radi... valjda kod nas ništa ne može bez štele) Citiram njegov nalaz: Kontrolni UZ nalaz potpuno uredan. Savjet: dijete može da se posijeda i vertikalizira u habilitacionom postupku. Eto, kratko i jasno, ovdje se nema šta objašnjavati... sad će moja Esmilica svakog dana pomalo na none... a valjda uskoro i u nove avanture
RE: Zastoj u motoričkom razvoju 24.12.2009 8:40:24
pocahontas
IZVORNA PORUKA: pingpong
Evo, drage hanumice... bili smo i kod ortopeda, dr. Bećirbegovića. (Opet je morala štela da radi... valjda kod nas ništa ne može bez štele) Citiram njegov nalaz: Kontrolni UZ nalaz potpuno uredan. Savjet: dijete može da se posijeda i vertikalizira u habilitacionom postupku. Eto, kratko i jasno, ovdje se nema šta objašnjavati... sad će moja Esmilica svakog dana pomalo na none... a valjda uskoro i u nove avanture
Drage moje hanumice... eto, ne mogu baš reći da Esma puže, ali se definitivno na sebi svojstven način kreće... Leži potrbuške, jednu nogu zabaci iznad druge, mrda guzom, rukama se okreće ... i stigne gdje god želi: do videa, do vitrine... To pomalo izgleda smiješno ali je veoma vješta. Što se tiče stajanja... nije baš oduševljena time, ali pomalo stoji. Stavim joj stopala na svoja i tako malo hodamo. Ovih dana se ponovo trebam naručiti kod neuropedijatra, pa se nadam da će i taj pregled biti dobar. Već mjesecima, kad god pokušam zakazati pregled, "ljubazna" teta mi kaže da zovnem početkom slijedećeg mjeseca... i tako iz mjeseca u mjesec... Evo, već dva dana zovem, ali je linija non-stop zauzeta... Izgled da opet mora raditi štela, a to me takooooo nervira.
bravo za Esmicu pa to sto opisujes ni moj maleni nije bas nesto puzao previse do godinu i onda je sve samo krenulo, tako da je Esmica super napredovala (citam redovno ovu temu sta javis)
IZVORNA PORUKA: pingpong Drage moje hanumice... eto, ne mogu baš reći da Esma puže, ali se definitivno na sebi svojstven način kreće... Leži potrbuške, jednu nogu zabaci iznad druge, mrda guzom, rukama se okreće ... i stigne gdje god želi: do videa, do vitrine... To pomalo izgleda smiješno ali je veoma vješta.
Zaboravila sam naglasiti da se ovako kreće ustranu (ukrug) i unazad... a jučer sam primijetila i kretanje naprijed... Još uvijek je to u vojničkom stilu ali ipak zaslužuje
BTW, počelo je i povlačenje stolnjaka
< Poruku je uredio pingpong -- 9.1.2010 10:27:48 >
RE: Zastoj u motoričkom razvoju 10.1.2010 18:53:20
Anoniman
Drage moje... moram se pohvaliti da me Esma ponovo iznenadila: danas je iz ležećeg položaja sama sjela. Ne znam ni kako: jednom sam je ostavila da leži na leđima i poslije minute zatekla je kako sjedi, drugi put se igrala na podu potrbuške... kad najednom sjedi... Haj'mo svi:
Mašallah!!!
< Poruku je uredio pingpong -- 10.1.2010 18:54:33 >
RE: Zastoj u motoričkom razvoju 28.1.2010 11:16:11
Anoniman
UPDATE Dižemo se na koljena, dižemo u sjedeći iz ležećeg položaja, krećemo prema naprijed u sjedećem položaju (kao "puzanje" na guzi), a u potrbušnom u stranu (u krug) i nazad. Klasičnog puzanja nema, al' stignemo gdje god želimo. Nismo ljubitelj oslanjanja na none, al' mora se. Nekad sama pravi korake, a nekad mama pomogne. I dalje spavamo samo na stomaku.
Ovaj moj ljenguzi Švrćo tek prije dva dana počeo četveronoški puzati. Iz sjedećeg položaja se sama dovede u četveronožni i obratno, iz četveronožnog u sjedeći...