RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

palachinken -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:03:19)

Šta je jela juče?

Medić* -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:06:53)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

zenice heeelp

sad mi bebica kakila i bila je malo gusca stolica(inace ima tvrdu stolicu), standardne zlatne boje(malo tamnije) pomijesana s najblize da opisem bojom cigle, na prvi pogled sam pomislila krv, al kako sam gledala nisam sigurna dal je to krv, jel moguce da stolica bude boje cigle. pravo sam se prepala???beba je vesela i nista posebno ne primjecujem

Moze mila i od hrane, pa eto vidi sta je jela juce.

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:08:55)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Šta je jela juče?

prekjucer je najvise do sad mrkve pojelas, pojela teglicu mrkva-jabuka, nije kakila otad[sm=smiley13.gif] i prije je jela mrkcu al manje jedva trecinu teglice a nije bila obojena stolica il bar ja nisam primjecivala, ovo je gusto tacno jedan dio gust nkako je bananu jela a drugi isto gust boje cigle

lepetetka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:09:03)

Može bebice, sve zavisi šta je ručkila, kakica može varirati u tonovima od zlatnožute, preko ciglaste, smeđe, do skroz tamne boje....prati je mada ne mislim da je krv, jer bi je vjerovatno bilo samo na nekim mjestima a ne na cijeloj kakici, i vjerovatno da bi je mogla bolje primijetiti....šta ti je bebica šopala ovih dana, pošto ona ne kaki često, mrkvicu?

ladyblue RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:10:41)

Bebice, ne brini, to je od te mrkve. sve boje stolice su ok osim kada je danima zelena.

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:10:50)

Šta je jela juče?

prekjucer je najvise do sad mrkve pojelas, pojela teglicu mrkva-jabuka, nije kakila otad[sm=smiley13.gif] i prije je jela mrkcu al manje jedva trecinu teglice a nije bila obojena stolica il bar ja nisam primjecivala, ovo je gusto tacno jedan dio gust nkako je bananu jela a drugi isto gust boje cigle

eto ti odgovora....
mrkvica...
od hrane se i konzistencija i boja stolice mjenjaju

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:10:50)

a jucer je jela jogurt od marelice pomijesan s bananom, inace je teska na dohrani pa jede samo sto joj se svidja

palachinken -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:11:59)

Šta je jela juče?

MISLIM da je to od mrkve+stajanje kakice u crijevima.

R&T@ -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:12:07)

Rekla si da ima tvrdu stolicu, pa joj nemoj davati mrkvu... Ona bas zatvara...

Olaksaj joj s nekom drugom kasicom, npr. od sljive...

Medić* -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:13:34)

IZVORNA PORUKA: tajra

Ili kruske, a izbaci joj malo mrkvu. Ne brini [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:14:06)

ma vjeruj nece svasta voli da doji pa tesko prihvata dohranu, sad je prihvatila mrkvu, inace slabo sta hoce od povrca....a od voca voli najvise bananu (bas sto zatvara) al ja jucer pomijesala s jogurtom da je ne zatvori...

Super Beba -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:20:47)

I marelice/kajsije su dobre za otvaranje, pa probaj i s njima. A i ukusne su za jesti :)

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:26:53)

ok zenice hvala vam

znaci da je ne vodim dr, valjda ce kakiti u ova 2 dana da upratim boju, a dacu joj nesto da je otvori, probacemo par op0cija valjda ce htjeti nesto

milenium -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:40:43)

šljiva,kamilica.moj maleni je čim bi pipoio sok od jabuke odmah se riješio muka,nama je to baš pomagalo.

Lejla Ka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 10:53:32)

ma vjeruj nece svasta voli da doji pa tesko prihvata dohranu, sad je prihvatila mrkvu, inace slabo sta hoce od povrca....a od voca voli najvise bananu (bas sto zatvara) al ja jucer pomijesala s jogurtom da je ne zatvori...

Daj joj da više doji, a ti pojedi suhih šljiva i marelica. Majčino mlijeko prirodno reguliše stolicu.

hanabanana -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 11:16:28)

Banana ne zatvara svakoga, nekome čak reguliše probavu. Moju djecu nikad nije zatvorila. Banana u sebi sadrži i triptopan koju tijelo pretvara u serotonin, a serotin opet relaksira i poboljsava raspolozenje. Ja sam je djeci davala prije spavanja.

Pošto je vrijeme bundave i tikvica, zasto joj to ne probas dati.

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 12:07:14)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Banana ne zatvara svakoga, nekome čak reguliše probavu. Moju djecu nikad nije zatvorila. Banana u sebi sadrži i triptopan koju tijelo pretvara u serotonin, a serotin opet relaksira i poboljsava raspolozenje. Ja sam je djeci davala prije spavanja.

[size=2]Pošto je vrijeme bundave i tikvica, zasto joj to ne probas dati.

odbija tikvu[sm=smiley13.gif]

probacu opet

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 12:09:27)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

[size=2]Pošto je vrijeme bundave i tikvica, zasto joj to ne probas dati.

odbija tikvu[sm=smiley13.gif]

probacu opet

pokusaj joj krusku dati , imas kase gotove

henna ze -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 12:11:44)

ja jedem banane protiv zatvora i moja henna isto..nama tako gode..

Medić* -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 12:16:39)

IZVORNA PORUKA: henna ze

ja jedem banane protiv zatvora i moja henna isto..nama tako gode..

I ja isto [sm=smiley36.gif] Inace banana (zrela) normalizuje crijevnu funkciju. Pektin iz banane apsorbuje vodu i tako čini masu, koja pokreće crijeva. A mom F sljiva Hiip je bila zakon, i dan danas je nekad smaze...

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (25.7.2012 12:18:19)

eh eto nas zatvara, danas cu joj dati sljivu, nju nekad hoce nekad nece, nadam se da ce je danas prihvatiti da je malo "odcepi", inace je vesela smije se cijelo jutro pile moje[sm=smiley1.gif]

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.7.2012 8:40:04)

Šta je jela juče?

Cim krenes sa dohranom...kakica promijeni boju..docete i kada uvedetee zelenis i do zelene kake....[sm=jezicek.gif]

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.7.2012 8:41:10)

Ako ima tvrdu stolicu, par suhih sljiva skuhaj i daj joj par kasikica te vodice...vidjeces kako ce kakiti.[sm=smiley1.gif]

selma2008 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.7.2012 8:46:10)

Frutekov sok(mali) od kruske ima stvarno super efekat

anidla -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.8.2012 21:01:17)

Ja sam se bas nasekirala,

mm i Noa su na borackom,danas 7 dan...noa dobio turu.....mm mu dao dalsy u 4 popodne na turu od 37.9....ok, nekako sam progutala....ali sad ga zovem, kaze mm da je noi opet u 8 navece dao pola cepica (ako mu je za vjerovati da je pola,mozda minije smio reci da je citav) isto na turu od 37.9.....
ja sam se bas nasekirala, previse je toga na tako malo turu i malom raz,maku...

MOZE LI MU STA BITI?

Ja ludim

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>