Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo i ovdje stavljam post od skorpije jer se radi o djetetu i zdravlju:
IZVORNA PORUKA: škorpija
e i meni treba pomoć, teta čuvalica ima bakteriju streptokok (20 posto) a dobila je u ponedjeljak neku zaštttnu injekciju, zna li neko da li je sad zarazna i smije li čuvati mog bebija
RE: Molim vas hitno za savjet.. 7.10.2010 15:16:29
emma.L
A meni liječnica (privatno, poznanica) nedavno kaže da dijete nakon prve dvije doze antibiotika nije zarazno i sve dok je pod terapijom da nije zarazno .
RE: Molim vas hitno za savjet.. 7.10.2010 15:29:49
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: emma.L
A meni liječnica (privatno, poznanica) nedavno kaže da dijete nakon prve dvije doze antibiotika nije zarazno i sve dok je pod terapijom da nije zarazno .
nije mi jasno logikom... nekada može biti da antibiotik uopšte nije djelovao na taj organizam da je organizam rezistentan na njega. A dijete koje je popilo prvu dozu a ja računam dozu u danima koliko se pije antibiotik. nekako mi smješno d anakon prve popijene lašike sirupa nema zaraze...i kada nam dijete ima uplau grla tek nakon trećeg davanja antibitoi počinje djelovati pa nema temperature.
Ali eto doktorica valjad zna
RE: Molim vas hitno za savjet.. 7.10.2010 20:51:04
dijana79
Škorpija naravno da je zarazna streptokoka izaziva gnojnu anginu i ako se ne liječi ide na kosti izaziva reumatsku groznicu prati visoka temperatura nekad preko 40.
RE: Molim vas hitno za savjet.. 7.10.2010 21:36:59
Anoniman
Tenkju tvom muzu i duboki naklon
a nalaze sam radila jer sam dosta smrsala u relativno kratkom periodu...pa sam i stitnu radila a usput i krvnu sliku...hormoni stitne su ok koliko vidim
RE: Molim vas hitno za savjet.. 7.10.2010 22:51:26
Hanady RR
joj dadada ženo...em me uplaši em me nasmija...čuj ja umirem. ma tvoji su nalazi ljepota za moje al anemiju zajedno da liječimo... kupinovo vino mi je stiglo...prosliedim ti litar pa se liječi ...ali molim te samo kad dijete zaspe.
RE: Molim vas hitno za savjet.. 7.10.2010 23:03:03
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
joj dadada ženo...em me uplaši em me nasmija...čuj ja umirem. ma tvoji su nalazi ljepota za moje al anemiju zajedno da liječimo... kupinovo vino mi je stiglo...prosliedim ti litar pa se liječi ...ali molim te samo kad dijete zaspe.
evo mi muz prijeti sa grahom...kaze da ce mi ga i na hljeb mazat
RE: Molim vas hitno za savjet.. 18.10.2010 22:42:25
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: noa
ako mi djete dobije temperaturu u snu hoce li se sama probuditi danas primila vakcinu pa je ja stalno pipkam 2 puta sam je probudila
neka djeca se porbude sa turom a neka ne.... ako do sada je nije bilo slabo da će je i biti... obično reakcija krene u večernjim satima... pusti je da spava...nemoj da je diraš...ona je velika, ako se poveća temperatura osjetićeš po načinu disanja...ubrzano i bude rumena u licu.
RE: Molim vas hitno za savjet.. 18.10.2010 22:42:49
Apotekarka
ako mi djete dobije temperaturu u snu hoce li se sama probuditi danas primila vakcinu pa je ja stalno pipkam 2 puta sam je probudila noa zeno djeca kad imaju temp.obicno ihobori i spava im se vise nego inace,a bona reakcija na tu vakcinu se ne javlja prvi dan,malo smiri i pomazi tog muza,nemoj da ti ja tamo dolazim,opusti se