Anoniman
|
Meri super , vjerujem koliko ti je sada lakse kako ti je pao kamen sa srca. Nisam citala cijelu temu detaljno ali sam letimicno preletila i visim neko je pitao je li strabizam naslijedan, nazalost jeste, ali ne mora znaciti da ce od mene naslijediti moje dijete, ali moze moje unuce. Npr moja tetka je imala, pa cim su meni otkrili pitali su je li ko u familiji imao, ja od nje naslijedila, a od mene maleni od ujaka, s tim da on ima sada devet godina i operisao je strabizam sa tri godine, jer sad rade i tako maloj djeci, ali i dalje nosi naocale i po malo se jos primjeti strabizma, pa su mu rekli da ce biti potrebna jos jedna operacija posle puberteta. Nedaj Boze da nekome i dodje do operacije to nista nije strasno, meni su radili laserski, dva dana lezala u bolnici i posle sami konci ispadali, znaci radi se i lasersko sjecenje, zatezanje misica i sivenje, samo posle operacije par dana nosila flaster kad idem vani da se ne bi prasilo, a po kuci nista nisam stavljala da bi oko imalo vazduha, cak stav ise posle operacije oko mi izgledalo kao da sam imala cmicak ili tako nesto, malo oteklo i crvenilo beonjacakao da me propuh uhvatio, nista ne boli, samo malo svrbi, a kazu da kod male djece je jos lakse jer to dodje isto kao sa operacijm krajnika, sto je dijete mladje to bolje podnese. Radili su mi u totalnoj anesteziji. Da i to se racuna kao plasticna operacija, jer ona ne poboljsava vid vec samo vizuelno vraca oko na njegovo mjesto, znaci kao metoda uljepsavanja, tako da tada to socijalno nije pokrivalo jedino uz potpis ljekara koji ce da ne kazem malo slagati, tj uljepsati da je to potrebno za zdravlje.
|