Anushka -> RE: Bruh kod malih beba (6.7.2009 9:17:20)
|
hvala Bogu, nismo imali bruh. Prica je iz starih dana da od jakog placa tj naprezanja pri placu i zacenjivanja moze doci do bruha. Nisam ni cula da je neko dijete tako dobilo bruh, ali eto jedan od cestih savjeta je i taj da dijete ne smije dugo plakati, da ne dodje do toga (zensko i moze a musko ne[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) mi ipak svom nismo ni pustali da place, i on je volio na ruke, al je radoznalo dijete pa smo ga i nosali, ja najvise naravno, nekad je trazio toplinu, nekad "visinu" da ima bolji pogled, nekad truckanje da se umiri, a najcesce je trazio prisutnost i blizinu. Iako je do 5 mjeseci vecinu vremena proveo u mojim rukama nije se "naucio" na ruke, vec 3 mjeseca se igra sam na podu, propuzao je, igra se i u kreveticu, leta u hodaljci na sve strane, zna se smiriti i u kolicima, a samo jednom sam ga donijela u rukama s polja jer je plakao u kolicima i to sa 4 mjeseca. prema tome, nemoj se toliko striktno drzati starih savjeta, ni da ga "ne ucite na ruke" ni "da ce dobiti bruh od plakanja" nego prati njegove potrebe i ne sikiraj se.
|
|
|
|