Alma_27 -> RE: kuhalo na paru (7.9.2014 11:08:35)
|
IZVORNA PORUKA: idana_85 Alma, hvala ti puno sto si se javila, postavi mi sve sto ti nije mrsko :) Jucer sam probala pravila piletniku, iznad mrkvu i broukulu i na vrhu u posudi rizu. Nije lose samo mi nista nije bilo slano, iako sam solila,vjerovatno treba na kraju. Piletina bude kuhana, ali super sam napravila malcu obrok, sve to stapnim mikserom smiksala bez imalo tecnosti dobila fantasticnu kasicu :) vremenom ces vidjeti kako ide sve. nemoj stavljati meso i povrce istovremeno da ti povrce ne bude prekuhano. ja stavim zacine, limun ili bijeli luk da daju aromu dok se kuha. kasniej solim, dodajem maslinovo ulje... bas sam posla da slikam sve i da se patim oko postavlčjanja slika, kad sam se sjtila da provjerim ima li gdje online knjiga s receptima. kad ono, ima [sm=smiley36.gif] ovakva je moja http://www.tefal.com.au/NR/rdonlyres/62D488E9-E92C-429D-9AF9-A367062ADFEE/10726/VitaCuisineRecipe.. mi smo trazili bas jako kuhalo na paru pa bude brzo sve gotovo.l ne znam kakvo je vase pa prilagodi duzinu kuhanja. eto, to je to [sm=smiley1.gif] da, jos nesto, pilece filete povegetim i zalijem sa malo ulja. kod mene ne kapa to posto iam posudica. ribu u filetima povegetim, stavim mali bijelog luka, izrendanog djumbira, zacine (npr ruzmarin), zelijem maslinovim uljem i tako spremam.
|
|
|
|