Lalana -> RE: uPOMOC moje dijete tuce drugu dijecu!!! (28.6.2009 23:31:43)
|
Draga Lulu_ iz mog iskustva ti mogu reci da je to jedna prolazna faza koja pogdja vecinu djecice pa makar bile i mirne tihe curice. Moja cura je bas tako nekako od godine pa do dvije imala obicaj iz cista mira da udari neko dijete na ulici ili u parku ili negdje gdje odemo u goste. To je mene ostavljalo bez teksta jer me je jako bilo sramota ljudi odnosno najvise roditelje djece koju bi udarila. Pokusavala sam joj objasniti, bilo je situacija kada sam je i cak na licu mjesta i udarila medjutim dok nije proslo samo od sebe, nije ni prestala. Mislim nije ona udarala svako dijete koje stretne nego tako nekada joj naidje. Sada joj je 2 godine i 5 mjeseci i uopste to ne radi, a prestala je koliko se sjecam prije par mjeseci. Tako da mislim da je to slucaj i sa tvojom Naomih, jer cesto ima djece bas u tom periodu koja rade istu stvar kao i tvoja kcerkica, tako da se ne trebas previse uzrujavati, nego kada se to desi objasni joj da ne valja, malo je naruzi a roditeljima se ljubazno izvini, dijete koje je udarila poljubi i vidjeces proci ce. Jer sada nema svrhe svadjati se sa roditeljima, u ovome tvom slucaju, nema koristi svadjati se sa tobom, zasto je to tvoja kcerkica uradila, kada ti apsolutno nisi kriva, a posebno sto kazes da nema priliku gledati agresivnost. To je iz mog iskustva, a opet ne znam, mozda grijesim. Pusa za tebe i curicu
|
|
|
|