ihsan
|
IZVORNA PORUKA: manfri Mene ne vodi Dr. Lejla , ali se zaista slazem sa Levom u potpunosti neke zene ocekuju neki kraljevski tretman , dok druge mole Boga da su sto manje doktori oko nje Ja sam misljenja da postoje zene kojima se treba obratiti paznja da bi zadrzale svoja blaga , a ove ostale kao sto rece Leva treba reci hvala Bogu po hiljadu puta pa ne moram stalno kod njih. Razumijem i strahove i paniku jer je sveka trudnoca razlicita , kao i svaka zena , ali mile moje Bog nam podario najvecu radost radjanja trebamo mu zahvaljivati svake stotinke na tome kad smo docekale da budemo trudne a ne jos slutiti i traziti neke pretrage i prisustvo doktora i kad ne treba. Meni kad doktor kaze ne moras dolaziti tek za koju sedmicu ja sva sretna (da ih sto manje gledam i ja i bebice ) Zene nemojte se maziti i traziti doktore kad ih vec ne trebate hvala Bogu, Bog nas je odredio za poroda i on je vec pripremio nase tijelo , doktori su tu samo NE DAJ BOZE a ostalo sve nase tijelo samo odradi onako kako ga je i dragi Bog dizajnirao, a sto se tice tzv."gresaka" i propusta ma dajte ljudi pa svi grijesimo i oni se trude biti tacniji i precizniji sto bolje mogu svima je draze saopciti lijepu vijest o rodjenju nego ne daj Boze onu tuznu . Nek nam svima dragi Bog da zdravu djecu, lak porod ! Sve vas ljubimo Svakako da doktorica Lejla pazi svoje pacijentice... i sve one ce o njoj reci rijeci hvale.. ja o njenoj strucnosti nisam ni slovo napisala, ali o njoj kao zeni/covjeku, jesam... istina da vantjelesne trudnoce koje su se odrzale zahtijevaju poseban tretman.. i treba da je tako.. ali je neshvatljivo kako to da se trudnoca peta po redu koja se odrzala uz Boziju pomoc i jedan preostali jajovod uz rizik od nove vanmatericne pri svakom novom pokusaju tretira kao prva sasvim normalna i zdrava trudnoca i trudnica... zar i ovakve zene treba da dodju u grupu onih koji upijevaju zatrudniti vantjelesno pa da bi se nesto konkretnije i spretnije, strucnije, ucinilo za buducu majku i njenu bebu... ja sam lezala na patologiji zadnjih petnaest dana pred porod i takodje gore vidjela sve i svasta.. uvijek ima gore... ali takodje je svakome njegova muka najveca i svaka zena koja zna i koja se namucila da ostvari i odrzi trudnocu razumjet ce koliko u trenucima nebrige doktora za njeno zdravlje i zdravlje njene bebe raste majcina briga i briga porodice.. dr. Lejla svojim odnosom i stavom te netrepeljivoscu prema doktorici iz privatne prakse prouzrokovala je mogu slobodno reci emocionalnu traumu kod mene prije svega, a onda i kod ostalih clanova obitelji... kada vam gore na gaku vec treci dan po prijemu priznata doktorica kaze da je vjerovatno plodan voda zelena a Lejla na to odgovori da bi tu pacijenticu najradije poslala kuci.. pa se boravak od narednih trinaest dana pretvori u bolnu agoniju iscekujuci da svaki naredni ctg bude neuredan, stres koji prozivljava majka i njena beba moze shvatiti samo ona zena koja se nasla u slicnoj situaciji... i ne smao to, imala bih ja pisati na ovim stranicama toliko toga, ali ne vrijedi... zao mi je samo da Leva smatra nemogucnost odrzanja trudnoce/razmazenoscu... pratila sam njen blog jer sam se i sama borila sa neplodnoscu i bilo je za ocekivanje vise razumijevanja... to sto je ona naisla na lijep i brizan prijem kod lejle ne umanjuje bezosjecajnost ove iste doktorice u nekoj drugoj situaciji i ne daje za pravo ikome da zenu koja se bori za svoju bebu naziva razmazenom... a sto se tice njihovih gresaka, njihove greske se placaju zivotima najcesce... i kada to posmatras sa strane mozes reci/pa i oni su ljudi, ali ne daj Boze o tome pricati iz licnog iskustva,,, na kraju svako radjanje je Boziji dar... ja sam rodila prirodno uprkos indikacijama za carski i iako sam se jako namucila i imala dug poslijeporodjajni oporavak kazem hvala Bogu pa je beba ziva i zdrava.. poucena iskustvom i primjerima svakako ne bih nikada odabrala Lejlu za svog ljekara