ZuZuM -> RE: Prisustvo oceva na porodima (15.5.2013 23:57:31)
|
Ada ja sam friska sa GAK-a ciji je muz prisustvovao porodu, porodila se 06.05. Potreban ti je bris grla i nosa za njega, a uputnicu za to mu daje doktor opce prakse. Naravno na prijemu kad predajes papire naglasite da zeli prisustvovati, prilozite i briseve i to je to. Kod mene je to strasno spontano islo, jer obicno sestrice i babice u sali ne gledaju nesto previse tu papirologiju, pa kad te budu smjestali u salu, iz sobe za CTG, naglasi im da ce muz prisustvovati i bez problema ide sve. Moj je sa mnom bio nekih 1.5 h, i bas kad mi je bilo najpotrebnije, kad su mi dali drip bio je tu, i kad su kontrakcije bile na minut. Nama je bilo bas super, cak smo se i slikali [sm=smiley36.gif] I da ovo sto spominjes zbog mrse, unose se stvari u kesi, ali muz ulazi bez obzira na to i dobije ono njihovo zeleno odijelo i masku preko lica, naravno odjecu oblaci na vec svoju postojecu [sm=smiley36.gif] Iskreno za mene je njegovo prisustvo mnogo znacilo, kao prvo sto se poradjas u intimnijoj atmosferi nego one koje su same (po 2 i 4 zene su u sali), drugo sto te svo osoblje drugacije gleda, meni je glavna babica donijela i casu vode kad sam od mm trazila da mi pokvasi obicnu maramicu vodom i kvasi usne, a nije morala. Onda u drugoj sam sali nisam gledala ostale zene i njihove muke, jesam cula vrisku, ali ipak je to druga stvar kad dopire odnekud dalje a ne kad je ona pored tebe. Uglavnom sve u svemu meni je bilo super, i ako ti mm moze izdrzati slobodno ga povedi. Ja svog nisam silila, i dala sam da on odluci o tome. Medjutim prijatelj je dosta utjecao na njega, upravo zbog ovih stvari da te "drugacije gledaju" ako je muz uz tebe. I poslije svega kaze da bi se pokajao da nije bio. Ali naravno obavezno m pripremi i na los scenarij, ja sam svome zube tupila sa tim da se moze nesto iskomplicirati i da ce mu reci da izidje iz sale ako bude potrebno, a da on u tom slucaju treba da bude pribran koliko god moze. Hvala Bogu kod nas je islo kao zamisljeno, ali ipak ih treba pripremiti i na dr.
|
|
|
|