dzeni_nl
|
Mislim da nema smisla izvinjavati se za nesto, kad ti uopste nisi kriva. A tvoje izvinjenje njoj bi znacilo podrska, da moze sa tobom da radi sta hoce i kako hoce. Uradila je to jednom, uradit ce i drugi i stoti put isto. Vise povratka nema, a ovo ti govorim iz svog licnog iskustva. Naime, ja i svekrva smo se zakacile jos prije vjencanja, zato sto je ona htjela da sve bude po njenom, a meni se to nije svidjelo, jer smo se ja i mm sve prije dogovorili i ona bi sada da mjenja sve. I sta mi je napravila to jutro sam morala da idem sa svojim mamom da se gospodji izvinem, da bi vjencanja uopste bilo, to sam i uradila. Poslije toga zena za neizdrzat, a tada nisam imala ni podrsku sm. Nakon 2 mjeseca zena pukla skroz nagovorila mi se svega i svacega, da ni dan danas ne mogu da shvatim koliko je njen um bolestan. I poslije toga nisam komunicirala sa njom 2 mjeseca, a nisam ni bila sa njima, jer sam cekala papire. Kazem sm da necu doci da zivim sa njima sve dok se ona ne izvine, on joj je to prenio i rekla mu je da joj ne pada na pamet da mi se izvinjava za bilo sta, u cemu je opet mm podrzo, jer zaboga ona je starija zena kako da se ona nekome izvinjava. Opet dobro razmislim i dodjem da zivim sa njima, samo zbog mm. Tad smo kupili i stan, mm je ravlacio 4 mjeseca da se stan zavrsi da bi se mi odselili od nje. Opet sam pokusala sa njom na fin nacin i sta sam dobila? Sedam dana je do naseg useljavanja u nas stan, ona opet sebi daje za pravo da mi se nagovori svasta i to na sred ulice, vikend, stotine ljudi na ulici, a ona se dere na nas dvoje, psuje nam sunce i tada sam stvarno zavrsila sa njom, kada smo dosli kuci pokupila sam svoje stvari i prenjala u stan, a muzu sam rekla ja jos samo veceras ostajem ovdje, a to j samo zbog toga da sutra mogu sve da pocistim za sobom, da ne moze da kaze sve sam joj ostavila ne uradjeno, a ti radi sta hoces, jer mi moji roditelji nepsuju tako nesto pa necu ni njoj to dozvoliti. I ponovo tu noc ona se svadja i govori mm sve i svasta, vrijedja moje roditelje i moju porodicu. I sta bih ja sada trebala? Da joj se opet izvinjavam i opet budem sanjom kao prije?! Ne HVALA! Sad ce tri puna mjeseca kako ja sa njom nepricam, niti je vidjam, niti zelim. MM i dalje kad dodje od nje meni prenosi kako ona njemu puni glavu svojim prijetnjama prema meni, kako me tjera u p.m, kako ce kad me vidi razguliti me. Mi sad na godisnji idemo zajedno u istom autu, ali mi ne pada na pamet da komuniciram sa njom, znam da cu biti nervozna cijeli put, al izdrzat cu, a ne mislim ni u Bosni biti kod nje, vec idem kod svojih roditelja. I sta je pisac htio da kaze: ako te jednom poslala u p.m to ce ponoviti i dugi i stoti put, povratka vise nema. Jednom se usudila da to kaze i zasto bi vise stala? A ti ako mislis da joj se trebas izvinjavat, ucini onako kako mislis, a nemoj poslije da se iznenadis kad se ista stvar ponovi.