Lulu_08 -> RE: Stambeno pitanje, kupovina stana ili kuće (1.2.2012 15:22:03)
|
MM i ja smo kupovali stan uz pomoc stambenog kredita prije nego sto smo se uzeli na godinu dana. Kredit na 10 godina, znaci skoro 6 godina je otplaceno, aBd planiramo i ostatak otplatiti uz Boziju pomoc mozda ranije, mozda ove godine vec. Kada smo uzimali stan, obzirom da je novogradnja, imali smo mogucnost birati kvadraturu, ja sam zeljela stan od cca 72 kvadrata (trosoban) ali MM je bio skeptican i nesiguran pa smo uzeli stan od 60 kvadrata + 6,5 kvadrata lodja (uvuceni balkon). Godinu kasnije smo se uzeli, ja odmah ostala trudna, rodilo se dijete i nakon par mjeseci mi izbacimo bracni krevet i napravimo veliku djeciju sobu (spavaca ima cca 15 m2). Nakon malo iskustva i godinu dalje vratimo krevet, njoj ostavimo dovoljno prostora za igru, a godinu opet kasnije zatvorimo balkon, dodatno jos izoliramo, ubacimo vanjske roletne zbog vrucine ljeti i naravno sprovedemo grijanje. Tu smo napravili sobu za L. u kojoj ima ugaoni ormar do plafona koji joj sluzi i za ostavu svih igracaka itd, tu ima i veliki krevet sa ladicom za dodatni dusek, iako u ovom prostoru nema mogucnost da se izvuce taj krevet, jer ima premalo prostora, samo cca 50cm od kreveta do drugog zida. Sada kada sam opet trudna ne brinem jer imamo prostor za krevetac i to, ali zbog prinove planiramo ipak mjenjati stan za 1 dodatnu sobu, kvadratura manje-vise.
|
|
|
|