|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti djecu od cucle
27.6.2011 12:51:18   
niki83
ma super je to...
dobri su oni, extra user posted image

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 151
5.8.2011 18:22:08   
maja78 RR
Koristio je dudu samo kad spava, i to skoro od pocetka tako. I planirala sam uskoro kad krenemo na more da je "zaboravim" ponijeti, medjutim pao je prosli petak pred vecernje spavanje i dobro udario obraz koji je natekao i pomodrio i ja mu iz straha da ga ne boli kazem necemo ovu vece cuclu jer ce te boliti i on kaze ok, i tako na dnevnom sam kaze necu dudu bolit ce me i drugi dan navece i uglavnom spoemnuo je jos dan i evo vec tri dana nit je trazi nit spominje. Prodje bolje nego sam mislila, bez iakvih trauma.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 152
5.8.2011 18:46:04   
gvendolina
user posted image user posted image user posted image za velikog djecaka

Moj A isto tako nije bio lud za cucom,ali je prije par mjeseci bio bolestan i sad je bas zaludjen i to ne samo cucom vec ima i dekicu (mamin Carli Braun user posted image ) ...ne znam kako cemo se rijesiti,jednom smo pokusali ali bilo je bezuspjesno.Ja ne bi smjela otici na more a da je ne ponesem user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 153
5.8.2011 21:32:44   
Hannica
Hvala Bogu mi smo se cucle rjesili bezbolno.user posted image Vec mjesec i po je ne koristi.user posted image Jednom je bila nasla neku staru cuclu  mojoj torbi,onu skroz malu koju je koristila prva 2-3 mjeseca i pocela cuclati,ja joj uzmem i presjecem makazama,plakala 2-3 minute i smirila se,to je bilo prije 15-ak dana kad smo bili na moru. Eh,da nam je da se jos pelena rijesimo tako jednostavno.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 154
5.8.2011 22:42:14   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: gvendolina

user posted image user posted image user posted image za velikog djecaka

Moj A isto tako nije bio lud za cucom,ali je prije par mjeseci bio bolestan i sad je bas zaludjen i to ne samo cucom vec ima i dekicu (mamin Carli Braun user posted image ) ...ne znam kako cemo se rijesiti,jednom smo pokusali ali bilo je bezuspjesno.Ja ne bi smjela otici na more a da je ne ponesem user posted image

medenjak carli user posted image

Ma ponesi ti nju ali je sakrij i reci da si zaboravila, tako sam ja mislila. Nisam je mislila stvarno zaboraviti vec da probamo. Pa ako bude frke velike das mu pa opet nekad pokusati

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 155
5.8.2011 22:42:46   
maja78 RR
bravo za hannicu user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 156
6.8.2011 0:08:51   
dafri
nedavno mi je prijatelj pričao i to mi je tako simpatično kako u Danskoj pored svakog vrtića postoji drvo na koje djeca kače svoje dude prilikom odvikavanja ,
to drvo izgleda tako slatko ,puno dudi,valjda i djeca lakše to prebole jer vide da  nisu sama,da i druga djeca ostavljaju svoje dude,pretpostavljam da je put do drveta,odabir grane,položaja za "njihovu dudu" djeci pravo zanimljiv ,poslije je lako objasniti gdje je duda,tamo gdje i sve druge
kada krenemo sa odvikavanjem,nema druge nego tražiti kakvo drvouser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 157
10.9.2011 10:01:39   
vila_7
da vas pitam kako odviknuti bebu od godine dana od cucle? Ona je samo koristi kad spava, zapravo vise pred spavanje,jer cesto u toku noci je sama izbaci? Treba mi savjet,jer joj ne mogu objasniti - jos je mala, a mislim da je i prerezem nece skontati! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 158
10.9.2011 10:25:29   
sunce27
helena pa eto i sama kazes da je samo upotrebljava pred spavanje, jednostavno pusti je jos neko vrijeme i valjda ce se iste zasititi, moja E je samo koristila 2 mjeseca i vise nije htjela, ja joj sada nekada onako u sali dam da cucla a ona napravi neku facu kao da kaze nosi mi ovo gadi mi se i izbaci je odmah, ali zato ima veliku ljubav prema svojim prsticima koje ne vadi iz usta.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 159
10.9.2011 11:36:45   
vila_7
pa eto i ja sad nesto kontam da joj jos malo ostavim - vise sam mislila izbaciti jer joj rastu zubi,puno bali,pa u noci dok ima cuclu-ispod nje se zadrzi pljuvacka pa nagrize je oko usana. AL eto gledat cu da jos malo da ocejfi user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 160
10.9.2011 11:45:44   
Hannica
IZVORNA PORUKA: helena_7

pa eto i ja sad nesto kontam da joj jos malo ostavim - vise sam mislila izbaciti jer joj rastu zubi,puno bali,pa u noci dok ima cuclu-ispod nje se zadrzi pljuvacka pa nagrize je oko usana. AL eto gledat cu da jos malo da ocejfi user posted image

Pusti bona djete tamo do drugog rodjendana,jos je beba.user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 161
10.9.2011 12:16:44   
vila_7
user posted image user posted image user posted image user posted image hocu Hannice user posted image Ma ne bih ja na silu svakako,nego mi bilo zbog tog nagrizanja oko usta a i kako skontam teze ih kasnije odvici! Al evo obecavam - nista na silu! user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 162
10.9.2011 12:22:44   
Hannica
Pa sigurno je teze poslije,ali do dvije godine nije kasno.Problem je kad imaju 3 i vise.user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 163
10.9.2011 14:51:52   
Sonja
znam da se mnogi ne slazu sa mojim misljenjema ali zasto odvikavati dijete od cuce..
mislim mi smo mu i dali da cucla ..meni je sad zao da mu nazor uzimam..
mm mrzi sto A jos uvijek voli cucu a meni to ne smeta..smatram da ce on sam da je odbaci
znam da ne valja dugo da cuclaju zbog zubica al boze moj sta je tu je..
odvikao se od pelena i to je ok. sad mi je zao da forsiram i cucu kad znam koliko je obozava
a i nekako mi je bas bebast s njomuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 164
10.9.2011 14:59:12   
marinčii
IZVORNA PORUKA: Sonja

znam da se mnogi ne slazu sa mojim misljenjema ali zasto odvikavati dijete od cuce..
mislim mi smo mu i dali da cucla ..meni je sad zao da mu nazor uzimam..
mm mrzi sto A jos uvijek voli cucu a meni to ne smeta..smatram da ce on sam da je odbaci
znam da ne valja dugo da cuclaju zbog zubica al boze moj sta je tu je..
odvikao se od pelena i to je ok. sad mi je zao da forsiram i cucu kad znam koliko je obozava
a i nekako mi je bas bebast s njomuser posted image
slažem se s tobom,još M nikad nije koristio flašicu pa mi sad baš žao da mu uzmem i cucu ,neka ga još svakako je koristi samo kad spava a kad dođe vrijeme sam će se on odviknuti ko što je bilo i s dojenjem

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 165
10.9.2011 23:49:28   
gvendolina
Evo da mi prijavimo iznenadni preokret u prici sa cucomuser posted image

Prije par dana sjedili smo sa svojom malom drugaricom koja vec par mjeseci ne koristi cucu i ja zapocnem sa svojim A razgovor o tome.Isprva se bunio i govorio kako njemu treba cuca.Da bi odjednom sam rekao da ce i on baciti cucu kao i nasa drugarica.Ja sam mu naravno obecala da cu mu nesto kupiti ako tako i ucini.I nakon kupovine on sam uzme cuce i baci ih u smece(nisam mogla vjerovatiuser posted image ) Naravno kada je doslo vrijeme za spavanje isao je do kante za smece da ih trazi,ali ja sam vec izbacila smece i rekal mu da je cuce odnio smetljarkouser posted image Malo se kenjkao i rekao kako cemo ubiti smetljarka...ali nista dramaticno kao sto smo ocekivaliuser posted image

Tako da smo mi evo vec 3 dana bez cuce...malo imamo problema sa dnevnim uspavljivanjem,ali i to cemo prevazici nadam seuser posted image Navece bude preumoran tako da je ne spominje previse i lakse zaspeuser posted image user posted image

Jutros se probudio i kaze da je nasao cucu ( ja se uplasila da cemo morati sve iznova) ali njemu se jadnicku ucinilo od dugmeta na sliferu da je cuca...dusa mamina,jest se bio obradovaouser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 166
11.9.2011 8:51:16   
teacher75
mi cemo poceti sa odivkavanjem uskoro, nakon sto napuni dvije godine, nadam se da nece biti velikih problema jer je koristi samo kad spava, bice problema sa uspavljivanjem par dana vjerovatno, al proci ce i touser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 167
11.9.2011 10:29:47   
škorpija
popisujem sonju, ne planiram odvikavati ajdina od cuce, vjerujem da će sam prestati da je koristi, isto kao što je prestao dojiti, piti iz flašice, buditi se noću da jede itd. ja vjerujm u njega da će on to sam odraditi kad bude vrijemeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 168
11.9.2011 10:34:06   
salmy
Nikakouser posted image user posted image user posted image sto je stariji sve je "budalastiji" za njom.Po cjele dane je nosi,cak nekad sam sebe iznenadi kad je trazi:cucaja...a ona mu u ustimauser posted image user posted image

Pokusavala sam na sve nacine,i odlucila necu se vise zamarati.Kad sam odluci i mirna Bosna

ps:Mene vise nerviraju zene kad setamo sa pricama kako ga TREBAM odvikavati????sta ima trebam:Kako

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 169
11.9.2011 10:46:59   
Mya_81 RR
Nadam se da ce nam biti bezbolno odvikavanje, jer s flasicom imamo jako puno problema. Sva sreca da je koristi samo kad ide spavati i to u zadnje vrijeme je cak sama i izvadi. Ne bih bas voljela da je koristi jos dugo. Mislim da ce nam cucla uskoro morati otići na duzi put user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 170
11.9.2011 13:07:41   
teacher75
js se nadam da cemo je uspjeti odviknuti do marta jer u martu dolazi druga beba abd, pa ce se cuca nalaziti u stanu jos bar dvije godine tako da bolje da je sada odviknemo i da jedan period ne vidi cuce, jer moze uzimati onda bebinu, pa da imamo problem da je odvikavamo sa 4-5 godina

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 171
11.9.2011 13:13:08   
anidla
ja  i ne pokusavam da ga odviknem nit sam o tome razmisljala,iskreno....smatram da je jos mali,i necu da mu uskracujem njegovu kuku (cucu) user posted image

bice sve u svoje vrijeme....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 172
1.10.2011 23:50:48   
sporty mamaa
Mi konacno bez cuce... Kako smo se odvikli, pa jednostavno je nece vise... Evo i beba nam je dosla i ima svoju malu cucu, ali ona je vise ne trazi ima vec sedam danauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 173
3.10.2011 14:29:44   
najjda
uh cuci tako kaže moja N ima ih najmanje 7-8 i sve ih nosa luda je za njima,meni je žao jer jer svi kao ruže za cuci,al u zadnje vrijeme cini mi se da slabije jede jer po cijeli dan je nosa i cucla,a kada dođe u vrtić sakrije je i kada dođemo po nju ona u autu vec stavlja i dvije su u ruci drži.Da li ce ikada ovo proci....počela sam se zabrinjavati.

15.06,2008 najjda dosla na svijet

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 174
4.10.2011 8:19:16   
emma.L
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Mi konacno bez cuce... Kako smo se odvikli, pa jednostavno je nece vise... Evo i beba nam je dosla i ima svoju malu cucu, ali ona je vise ne trazi ima vec sedam danauser posted image user posted image user posted image user posted image

Blago vama user posted image , Ema je već nabavila 'zamišljene' dude svih boja. Onda se igra da je beba i kao ide na spavanje i moram joj dodati sa stola žutu dudu. Onda ja kao dohvatim nešto sa stola i dodam, ona kaže 'pa vidiš da je to roza' user posted image . A sinoć joj čitam slikovnice i MM gleda kako ona cijelo vrijeme drži stisnute usne, ali mrda njima kao zeko. I tek kad je pošla nešto komentirati k'o fol izvadi dudu, reče što je htjela i kao vrati je u usta user posted image . Cijelu večer je tako bilo. Pošla na spavanje, pokrivam je, ljubimo se, i opet kao izvadi dudu, cmokne me, stavi je u usta i okrenu se.
Pisala sam da smo relativno rano bacili dude i bez problema, ali vidim da je ostala željna. I baš govorim MM-u da je najmanji problem ako koji mjesec vrati dudu, sve dok ne poželi piškiti u pelenu. Samo se nadam da neće potrajati.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *