[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (14.9.2012 0:00:31)

[Sadržaj poruke je obrisan]

pocahontas -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 8:10:45)

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: škorpija

Mene zanima koji je krajnji rok za odvikavanje dijete od dude, A. ima više od 3 godine, ali ja nisam nešto ni razmipšljala o tome, koristi je samo za spavanje

stomatolozi kazu do 2.godine ali ja nisam forsirala jer ju je isto kao i A. koristila samo za uspavljivanje. mislila sam je odvici poslije mora, drugarica je tako svog malog odvikla rekavsi mu da su sve cuce ostale na moru, ali igrom slucaja eto dobila afte prije mora i rekoh taman da iskoristim situaciju i uspjelo je[sm=smiley1.gif]

idealno je do 2. godine, ali se toleriše do 3. godine..sve poslij toga nije dobro..tako da škorpijo, moraš nešto smisliti...da mu se na zubiće i u kranjoj liniji i na govor ne bi odrazilo...[sm=smiley13.gif]
mi smo se cuce kutarisali bas davno, mislim čak i prije pelena..

felix -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 8:21:30)

mi se haman jedini od generacije 2009 . još uvijek nismo riješili cuce [sm=smiley13.gif]
on je sam pred spavanje koristi , još uvjek po dvije nosa ....
Jednom sam jednu cucu , osjekla na pola i dala kaze on ,šta je ovo fuj kaka reko nema druge on se dere place ima, ima daj moju cucu.
Ama reko šta ce ti cuca , ti veliki dječak fuj cuca .Cuce sam bebe koriste ..
Ja sam kaze djekač i ja vojim cucu ....

Ma nema šanse da zaspi da ga umiriš ..... Neznam stvarno kak cu ga odviknuti, lakše se pelena riješismo nego cuce ....
Al , znam da mi je mama pričala da sam ja do, 4-te god cucu nosala nije valjda na mene [sm=smiley36.gif]nebi voljela to ......

Emmy -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 8:24:56)

Mi evo treći dan spavamo bez dude[sm=bravo.gif], sasvim spontano, mislim da je tako i najbolje. Nismo je mogli naći neki dan i rekli da je cuko pojeo. Uslijedilo je pitanje možemo li kupiti drugu, ja svaki dan kažem sutra ćemo i sad za sad je OK. Primijetila sam da joj duže treba da zaspi, priča neku priču sama sebi, ali idemo lagano[sm=bravo.gif].Mislim da će prva reakcija uslijediti kada ugleda drugo dijete sa dudom, ali onda sam pripremila priču kako je ona sada velika, kako je to samo za bebe, itd. Inače joj je 2,1 godine.[sm=smiley1.gif]

MAMA MA -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 9:45:50)

IZVORNA PORUKA: Emmy

Mi evo treći dan spavamo bez dude[sm=bravo.gif], sasvim spontano, mislim da je tako i najbolje. Nismo je mogli naći neki dan i rekli da je cuko pojeo. Uslijedilo je pitanje možemo li kupiti drugu, ja svaki dan kažem sutra ćemo i sad za sad je OK. Primijetila sam da joj duže treba da zaspi, priča neku priču sama sebi, ali idemo lagano[sm=bravo.gif].Mislim da će prva reakcija uslijediti kada ugleda drugo dijete sa dudom, ali onda sam pripremila priču kako je ona sada velika, kako je to samo za bebe, itd. Inače joj je 2,1 godine.[sm=smiley1.gif]

moj ima 3 god.3 mjeseca i jos [sm=duda.gif]...

[sm=smiley5.gif]-moracemo i mi skontat nesto...[sm=smiley13.gif]

Dzenana_G -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 9:53:07)

I mi smo nasu ovisnicu uspjeli odviknuti od cuce. Vec skoro mjesec dana je bez nje.
Samo smo jedan dan ukinula skroz i milina...

Emmy -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 9:57:17)

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

IZVORNA PORUKA: Emmy

moj ima 3 god.3 mjeseca i jos [sm=duda.gif]...

[sm=smiley5.gif]-moracemo i mi skontat nesto...[sm=smiley13.gif]

Teško se nakaniti, ali moraš to jednom odlučiti. Što prije krenete, prije će biti gotovo. Meni je i sa prvom curicom isto ovako bilo, samo je njoj miš pojeo[sm=smiley36.gif]. Meni se bilo teško nakaniti, sve mi je žao kako je gleda, kako okicama "zakovrne" kad je stavi u usta, ali loša je navika to. Meni je prekipjelo kada sam osjetila zadah iz usta ujutro, baš ono nekako čudno i povezala sam to sa dudom, jer zubiće peremo, to me je najviše navelo da krenemo u akciju. Sretno[sm=bravo.gif]

Emmy -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 9:57:33)

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

I mi smo nasu ovisnicu uspjeli odviknuti od cuce. Vec skoro mjesec dana je bez nje.
Samo smo jedan dan ukinula skroz i milina...

[sm=bravo.gif]

HAHA -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 10:05:48)

Baš maloprije pišem na drugoj temi za dudu da nam se riješiti,sinoć ga tačno na kašalj tjera koliko je gura u usta.Hamza nikad nije volio dudu,a bojim se da Harun ne bude kao ja,do 5 godina ju koristila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image],zubi mi bili iskrivljeni,a plus što mi ostala potreba za oralnim kontaktom,pa sam olovku držala u ustima,komadić plastike bilo šta.

Skvo RR -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 10:08:12)

Baciti u smece..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Tako smo mi uradili..presjekla je ja makazama i zajedno smo je bacile...da se razumijemo imala sam "dzankija" pravog za dudu..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

HAHA -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.9.2012 10:14:02)

Prošli mjesec smo htjeli završiti tu epizodu,sam govorio stara duda,rekoh nećemo ni kupovati drugu.Odemo u V.K. izvede ga moja sestra i on je smunta da mu kupi novu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Derya -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (9.10.2012 9:35:50)

Ja sam sve zivo pokusala, biber na dudu, probusila dudu i stavila malo mljevene kafe [sm=smiley36.gif] runutra, i kazem kako se mis pokakio hahahha ali dzabe, nakon 2-3h gledanja u dudu, nije mogla odoliti da je stavi u usta, pa 3-4 dude su zavrsile u kaminu, patnja ziva[sm=smiley19.gif]! I onda mi pukao film jednog dana [sm=smiley1.gif] i ''nagovorim'' je da baci dudu u wc-solju i kao zauzvrat ce dobiti nesto, tako je i bilo. Ali kad je skontala sta je uradila bilo je kasno [sm=jezicek.gif], prvih 10-tak noci je bilo grozno, morala sam je uspavljivati na rukama, ceskati po 2-3 h da bi zaspala, plac, plac [sm=smiley19.gif] i uspjelo je. Mozda je jos nekih 1-2mj trazila da joj kupim novu. I evo vec nekih 8-9 mj je bez dude, sad ima 2 god i 10 mj :-)

gvendolina -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (9.10.2012 9:56:37)

super da ste uspjeli derya[sm=bravo.gif]
mi smo je se rijesili na slican nacin,bacio ju je u smece uz obecanje da cemo mu nesto kupiti[sm=smiley36.gif] iako je lakse podnio rastanak nije bilo toliko placa,samo mu je nedostajala i kada bi vidio cucu kod nekoga uzimao je da malo procucla[sm=jezicek.gif] jednom je kod prijatelja nasao igracku glodalicu u obliku cuce i stavljao u usta[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.12.2012 22:06:52)

Evo i nas 7 dane bez pipe [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], zadnja 3 dana je nije nikako spomenuo, tako da smo je definitivno zaboravili [sm=bravo.gif].

Mi smo jese rijesili presjecanjemmakazama, i to je djecak sam uradio [sm=smiley36.gif], nakon 2 dana vise nije bilo uopste frke i placa za istom [sm=smiley1.gif].

Amyla -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.12.2012 22:15:15)

mala_sa bravo za A, on je nas veliki djecak, [sm=bravo.gif] moracemo i mi krenuti u akciju odvikavanje cuce i to vrlo uskoro [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.12.2012 22:21:50)

Amyla iskreno da ti kazem ja sam jedva cekala da je se rijesimo, bas mi je bilo dosadilo svako malo po noci ustajati i traziti je po kreveticu, ko mjesecar [sm=hudicek1.gif]. A jos mu se i brada bila sva zacrvenila i izasula, evo kako smo izbacili pipu i to je proslo, hB [sm=bravo.gif].

Ma samo se jednom nakanis i lagano u odvikavanje, moj ti je savjet da sacekas dok H pocne da razumije,, pa kad je trazi objasnis mu kako sad ne moze jer ste je zaboravili, ili pipa spava i sl [sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.12.2012 22:48:41)

evo i nas rekordera, ajdin ima 3 godine i 7 mjeseci, ovisan je od dudi (cuci) od 6. mjeseca života, zadnju godinu dudu koristi samo za spavanje, danju nikad, a li evo dvije noći spavamo bez dude, još jednom se potvrdila moja teorija da se sve samo rješi u neko svoje vrijeme, prehladio se jako kašljalo i povraćalo mu se kad stavi dudu, izvadio je i nije je više ni tražio. no ja sma za svaki slučaj sve sakrila i rekla da ih je ukrao lopov, iako on nije ništa ni pitao, nadam se da je to-to

beban -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (6.12.2012 0:00:23)

Ima nas još 2009 koji smo dudu voljeli više od mame sve dok jedan dan samo mi došlo vraćali se iz vana kažem sine moj mi dudu zaboravili čika Mirso odnio dudu svojoj kući a Mirso gromada možda mu je dojam bio taj bitni element i on je tražio neki dan kada je bio jako bolestan nakon dobrih 4 mjeseca...

Halimaa -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (6.12.2012 8:54:41)

kod nas je sa cuclom išlo strahovito... Neprekidno ju je nosao do 2 godine i 4-5 mjeseci..Znači, kad god mu nešto smeta, cucla, kad ide napolje, mora biti cucla, spavanje pogotovo, cuca je bila od 2 mjeseca! Međutim kad je stao gristi cucle, i kad je svaka bila probušena, sve mi je to počelo ići na živce pa sam mu lijepo počela davati patrljke... Naravno, patrljak nije mogao cuclati pa bi uz pobune, zaboravio sve do noći... Na kraju sam jednostavno rekla NEMA. Treba to odlučiti, gotovo je i kraj. Plakao je jedno 20 minuta a zatim zaspao i to je to. Poslije je par puta opet tražio ali nikad uz plač.

škorpija -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (10.12.2012 17:55:06)

Mi hvala bogu, sedam dana bez cuce[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley14.gif[/image] , nakon što je ozdravio samo je jednom zatražio, ja mu rekla kakvu cucu, znaš da ti se od nje povraća, a i svakako je sve ukrao lopov i nije više ni spomenuo. Ne mogu vjrrovati da smo ovako lako to riješili, mislila sam da će ko u biti ko u Timmy time crtiću, kreće u kolu i meni predaje dudu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

entinte -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (14.2.2013 22:17:14)

Evo da se i mi pridruzimo klubu :) K ima skoro 2 godine tačnije 22 mjeseca i evo 4. dan bez cuce, nekad je spomene i samo kazemo nema i to je to [sm=bravo.gif]

Amyla -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.7.2013 8:50:15)

evo i nas, hvala Bogu odviknuti od cuce. Moj H je zaista bio ovisnik o cuci, stalno mu je bila u ustima, kad krene da spava, kad se igra, svako malo ju je trazio dok je prije nekih 7-8 dana nije probusio zubicem(pretpostavljam da se to desilo) i onda se ona ispuhala, nije mogao fino da je cucla i cesto ju je u rukicama drzao i onda sam ja prije nekih 4-5 dana odrezala cuci vrh, i rekla mu da s epokvarila, dala mu je i on se malo ljutio, ali nije hvala Bogu plakao, vise je nije ni spominjao osim recimo 1-2 puta po danu i kad krene spavati. Pita me "mama kupi Haunu cucu, goca moja" i ja kazem sad ne mozemo mrak je i tako dvije noci, i onda je hvala Bogu dragom prestao traziti, a imamo 1 godinu i 11 mjeseci [sm=bravo.gif]

škorpija -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.7.2013 11:44:13)

evo sad vidim po svom postu da smo imali 3 godine i 8 mjeseci kad se napokon odvikli od cuce, a duša draga i danas pita za nju kad je bolestan, to mi je ujedno i smiješno i tužno[sm=smiley12.gif]

mishkica -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (5.7.2013 22:20:23)

Moja curica ima dvije godine, voli dudu,ali samo kad ide spavati,, i po noci je izbaci, pa ako se nekad probudi stavim joj je, nije nesto toliko da mi i smeta, ali bi volila da uskoro rijesimo dudu i pelenu, pa se nadam do kraja ljeta da cemo oboje uspjesno okoncati[sm=smiley1.gif]

Ninushka -> RE: Kako odviknuti djecu od cucle (6.7.2013 12:15:08)

Kako odviknuti od cuce?

Čini mi se da je najbolje ni ne nuditi je uopšte.
Nije da nisam nudila, ali kako je dojio nije ju nikada prihvatio. Danas mi je drago zbog toga.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>