Gigana -> RE: "Izvale" naših muževa (26.6.2009 14:43:32)
|
I ja se sjećam bisera svog muža. Kad je Vedo imao nekih 7 mjeseci, jedne prilike sjedimo u sobi i kažem ja mm da je dijete žedno i da mu da vode da se napije dok ja prostrem veš. Do tada je uobičajena praksa bila da se bebi UVIJEK daje prokuhana voda koja stoji u jednoj posudi na dohvat ruke i on je sto puta prije toga davao bebi vodu iz te posude. Ja dok sam se okrenula, ugledah mm kako je fino nasuo LEDENE vode s česme i to pustio da oteče i daje Vedi da pije, a Vedo sav oduševljen, sa osmjehom na licu, uživa!!! Ma katastrofa! Drugi biser mu je bio kad sam mu tražila da napravi hapu. Kažem ja njemu da ima prokuhane vode u šerpici (koja se ohladila davnih dana) i da ne mora prokuhavati novu. Eto njega za 2 minute, nosi hapu, hapa led ledeni. "Pa šta je ovo, bolan ne bio?", kažem ja njemu. "Pa rekla si da ima prokuhane vode i ja samo zakuhao hapu, rekla si da ne moram prokuhavati novu!", on se još pravda. Naravno, onda je morao praviti novu hapu, jer ta ni na šta nije ličila. Ma oni su pravi bukvalisti, to je sto posto istina. Od tada, kad god nešto treba da mi uradi, ja mu fino objasnim korak po korak, polako i razumljivo, pazeći da slučajno ne bi šta izostavila. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
|
|
|
|