amra_sa -> RE: Posudba (11.11.2012 11:54:58)
|
IZVORNA PORUKA: lepetetka kako ja mrzim posuđivanja novca [sm=hudicek1.gif] pogotovo kada te nazove tamo neko ko te se sjeti samo u tim situacijama, nikada ti ne dođe kući, ne pijete kafice i onda u po frke hej možeš mi posuditi novca, mislim kako ih nije stid nazvati tako nekog 5-og 10-og.. Bližnjim ne posuđujemo, nego dajemo ako je za nevolju, tu su roditelji, braća, sestre sa porodicama.. MM bio žirant mnogo puta, ali dobrim prijateljima i porodici.. Moj brat je odbio jednog čovjeka da mu bude žirant. koji je podigao kredit i potom ostao bez posla, i sada mu žirant vraća kredit, jadan čovjek, [sm=smiley13.gif] kažem hvala Bogu pa nije brat bio, jer je i on tada bio u velikim izdacima, pa gura i roditelje.. A o takvim koji ne vraćaju svoje kredite ne vrijedi ni pričati, ali nisu im to halal pare ako imaju a neće da vračaju SVOJE dugove.. A ima ljudi i koji gledaju da ti samo izvuku novce, posude čas od ovog čas od onog [sm=smiley13.gif] [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif] Svakome se desi da ima neki "kritičan period" pa mu zatreba recimo nešto novaca do plate, posudi, pa onda vrati. Ma ok je meni sve dok osoba vraća i dok se drži dogovora. Ok mi je i halaliti nekome kome stvarno treba, nije mi se ni to jednom desilo. Još je gore kad ti prijatelj kome si posuđivao ili davao novac okrene glavu i sve zaboravi. Ono, dok si posuđivao i davao ok, poslije ko te šiša. Još kad misli da je on pravu a ti si Bože pogriješio što jednom nisi izašao u susret i što možda nisi imao da mu posudiš tog momenta ili budeš žirat.Mislim, HAAALOOOO [sm=zmeden.gif] Ove koji me se sjete urijetko kad im trebam, samo kulturno "otkantam". I baš me briga šta misle. O njima ne razmišljam sekunde.
|
|
|
|