Idina mama -> RE: Parocistaci (8.10.2010 10:42:24)
|
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR Prenos posta sa srodne teme IZVORNA PORUKA: WINNIE zanima me dali itko ima ovaj čistač na paru Monster, iz tv prodaje. Vaša iskustva, neznam kupiti ili ne. Znam da nije kao u reklami, ali bar približno. Eh, ne znam za taj cistac na paru iz tv prodaje, jer nisam vidjela reklamu. Ja imam cistac na paru proizveden u Njemackoj: Kärcher. Cistim njime sve. Na cetku stavim frotirnu krpu kupljenu zajedno sa cistacem. Onda ocistim plocice, namjestaj (koji podnosi paru), vrata, ponekad i prozore, sa dodatkom koji proizvodi tanki jaki mlaz ocistim sve coskove, npr. u prozorima, oko vrata, fuge, sl. Vrlo cestom cistim bez ikakvog sredstva za ciscenje, a ponekad samo upotrijebim sredstvo, pa onda isperem cistacem na paru. Njime obavezno cistim podove, ali i tepihe. Cak i svileni rucno radjeni tepih. Stavim krpu na cetku i ne zadrzavm dugo na jednom mjestu na tepihu. Podove prvo usisam, pa izbrisem. Ne mogu dobro pokupiti prasinu ovim cistacem, ali mogu dobro ocistiti. Sad kad imam dijete, vazno mi je da nema puno hemije na podu i po namjestaju. Opcenito, sve se moze cistiti ako postoje odgovarajuci dodaci. Ali tepihe ocisti odlicno. Jedino prave mrlje moram ocistiti pomocu Vanisha za tepihe, ali to su obicno samo odredjena mjesta i to uradim odmah nakon sto napravimo mrlju.
|
|
|
|