Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 9.7.2009 20:12:37
luna77
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR
Kolko ja znam doduše radi se o federalnim insitucijama, regres bi trebao biti uz ovu platu, i ne zna se da li 70% ili 50% od prosječne plate. Ma neka bude koliko god, samo da je plata na vrijeme.
FERK,MIO,PIO su davno dobili regres za ostale neznam
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 31.7.2009 19:23:52
DindaDinda
pitanje za zaposlene u institucijama BiH - jeste li culi da nista od regresa? ja radim u SIPA-i i danas mi javise da nece bti regresa ni uz ovu platu, da li ce kada biti ne znaju
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 1.8.2009 22:15:28
mišur
Ja radim u UIO i bila je priča da ćemo dobiti regres i to 580 KM... Zadnjih dana je nova priča aktuelna... Ne zna se kako će se obračunati plata, po novoj ili staroj osnovici, jer nije bilo zadnje sjednice Parlamentarne skupštine, i upitan je regres... Ma mene više nervira što svaki dan čujem novu priču
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 2.8.2009 14:02:17
luna77
IZVORNA PORUKA: mišur
Ja radim u UIO i bila je priča da ćemo dobiti regres i to 580 KM... Zadnjih dana je nova priča aktuelna... Ne zna se kako će se obračunati plata, po novoj ili staroj osnovici, jer nije bilo zadnje sjednice Parlamentarne skupštine, i upitan je regres... Ma mene više nervira što svaki dan čujem novu priču
izaslo je u sl.listu da je osnovica 498.10 a zakon je prosao na sjednici parlamenta tako da nevidim sta je upitno. a ima i za ostale stvari jubilarne nagrade,porodiljno,bolovanje općenito u broju 58 /09
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 4.8.2009 13:17:03
tempo
eto, bas onako kako sam i dobila info. tuga i buga, placaju zupanije, a ako u njima nije uredjeno onda institucija placa 370KM. a regresa nema radi ljepotana u VM kojih nije bilo dovoljno da odrze sjednicu i odobre isplatu regresa
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 4.8.2009 13:18:25
tempo
smanjenje place ne ceka odluku skupstine, jer vrijedi od datuma potpisivanja stand-by aranzmana i ostaje ista osnovica sve dok traje isti aranzman, znaci najmnaje 3 god
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 4.8.2009 13:23:00
ali84
ma sad su i drzavne i privatne firme haman dosle na isto ja imam srecu sa poslom stvarno, ali obzirom da su kod mene Slovenci glavni ni oni nama nisi dali ni 13 platu a ni regres, kazu RECESIJA al su zato sebi digli plate na max.
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 5.8.2009 13:59:01
DindaDinda
IZVORNA PORUKA: luna77
izaslo je u sl.listu da je osnovica 498.10 a zakon je prosao na sjednici parlamenta tako da nevidim sta je upitno. a ima i za ostale stvari jubilarne nagrade,porodiljno,bolovanje općenito u broju 58 /09
pa ispade da je bolje primati naknadu od kantona nego onu crkavicu od firme mene danas zvali s posla, kazu da podnesem zahtjev za placeno porodiljsko odsustvo, ja se bila obradovala...vec u glavi trosila platu
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 5.8.2009 14:30:59
taze_mlada
IZVORNA PORUKA: DindaDinda
pa ispade da je bolje primati naknadu od kantona nego onu crkavicu od firme mene danas zvali s posla, kazu da podnesem zahtjev za placeno porodiljsko odsustvo, ja se bila obradovala...vec u glavi trosila platu
zahtjev za placeno porodiljsko odsustvo?? jel u pitanju drzavna institucija?
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 5.8.2009 14:48:19
DindaDinda
IZVORNA PORUKA: taze_mlada
IZVORNA PORUKA: DindaDinda
zahtjev za placeno porodiljsko odsustvo?? jel u pitanju drzavna institucija?
Jeste, ali ne kontam sto da podnosim zahtjev, da li ipak firma treba da isplati iznos najnize cijene rada u FBiH? Da li to ide uz ovo sto kanton isplacuje, ili gubis pravo na tu naknadu? Ili nista ne isplacuju jer primam naknadu od kantona? nista mi vise nije jasno